Veilig op reis met VDF Vaarvakanties

U wilt graag een reservering maken voor een bootvakantie, maar twijfelt u over de actuele situatie en de toekomst. Dat is zeer begrijpelijk! VDF Vaarvakanties wil u graag informeren over het coronabeleid in deze "bijzondere" tijden. Wij vinden het belangrijk om u een zorgeloze en onvergetelijke vaarvakantie te kunnen bieden!

Hieronder kunt u lezen hoe wij en onze vaarpartners omgaan met de coronasituatie. Mocht u vakantie niet door kunnen gaan vanwege een negatief reisadvies, dan zullen de vaarspecialisten met u contact opnemen en met u kijken naar de mogelijkheden.

Le Boat

 • Terugbetalingsgarantie: Voor alle nieuwe en bestaande boekingen (en her boekingen) gemaakt voor 31/03/2021. U kunt een creditnota accepteren of een volledige contante terugbetaling ontvangen, tot aan de dag van uw vertrek, als u uw reis moet annuleren voordat u vertrekt, vanwege een van de hieronder beschreven redenen die verband houden met Covid-19. Garantie voor contante terugbetaling: In overeenstemming met onze boekingsvoorwaarden zullen wij, indien uw saldo niet op tijd is betaald, uw boeking annuleren en uw aanbetaling en andere relevante kosten behouden. U komt dan niet in aanmerking voor een latere terugbetaling onder onze garantie voor contante terugbetaling. De datum waarop u het saldo moet betalen, staat duidelijk vermeld op uw boekingsbevestiging.

 • Totale flexibiliteit: Voor alle nieuwe en bestaande boekingen (en her boekingen) gemaakt voor 31/03/2021. Indien u een wijziging wilt aanbrengen in uw boeking, tot 14 dagen vóór uw vertrek, brengen wij geen wijzigingskosten in rekening. U kunt ook binnen 14 dagen vóór vertrek kosteloos wijzigen, indien een van de onderstaande Covid-19-gerelateerde redenen van toepassing is. Voor zelfs nog meer flexibiliteit kunt u uw boeking desgewenst aan een ander overdragen. Zie hieronder de voorwaarden die van toepassing zijn.

Totale flexibiliteit: We zullen afstand doen van onze wijzigingskosten voor wijzigingen in uw vertrekdatum, duur, basis, regio en boottype, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Als de nieuwe vakantiekosten hoger zijn, moet u het verschil betalen. Als de nieuwe vakantiekosten lager zijn, geven wij u een tegoedbon die u kunt inwisselen tegen vooraf geboekte extra's of een toekomstige boeking. U kunt uw boeking ook overdragen aan een andere persoon, hoewel schriftelijke toestemming van de oorspronkelijke hoofdboeker vereist is.

Toepasselijke Covid-19-gerelateerde redenen: Om één van de onderstaande redenen van toepassing te laten zijn, moet bevestigd zijn dat ze nog steeds van kracht zullen zijn op de datum van uw vertrek. Indien er beperkingen van kracht zijn zonder definitieve einddatum, mag u niet annuleren tot 4 weken voor uw vertrek, op welk moment ze nog steeds van kracht moeten zijn om in aanmerking te komen voor een cash refund.

 • We hebben bevestigd dat we niet in staat zijn om uw vakantie uit te voeren, omdat de beperkingen van de lokale overheid ons daarvan weerhouden.
 • Een grenssluiting voorkomt dat u uw eigen land verlaat of uw land van bestemming bereikt.
 • Uw nationale regering, of de regering van het land van bestemming heeft covid-19-gerelateerde beperkingen op het gebied van verkeer en reizen opgelegd, die van toepassing zijn op u of op leden van uw groep, die u beletten om te reizen.
 • De regering van het land van uw bestemming, draagt u op zich niet te mengen met de gezinnen met wie u van plan was te reizen.
 • U, of een lid van uw gezelschap, heeft symptomen van het Coronavirus gehad of is positief getest op Covid-19 (of bent in direct contact geweest met iemand die dat heeft) en moet zichzelf isoleren volgens de richtlijnen van de overheid.
 • U wordt door de autoriteiten geïnstrueerd dat u bij aankomst op uw bestemming of na uw terugkeer in uw eigen land zelfquarantaine moet houden. Als u een negatieve Covid-19 test heeft, ongeacht of u een negatieve Covid-19 test heeft.
 • Als u vrijgesteld bent van quarantaine door een Covid-19 test af te leggen - dan moet u een test afleggen en is quarantaine geen 'reden' die onder deze polis van toepassing is.

Nicols

 1. 100% restutie als uw vaarvakantie wordt geannuleerd vanwege bij een negatief reisadvies.

Als uw vaarvakantie over minder dan 4 weken begint, kunt u:

 • ofwel de vaarvakantie uitstellen of een tegoed behouden voor reeds betaalde bedragen (uw tegoed is 18 maanden geldig!)
 • of ontvang een terugbetaling van de betaalde bedragen. Het verzoek moet schriftelijk worden ingediend.
  Als uw vaarvakantie meer dan 4 weken duurt, raden we u aan om de situatie nu in de gaten te houden. Mocht u het dan nodig hebben, dan is ons aanbod van uitstel hierboven voor u beschikbaar als u het tijdsbestek van 4 weken voor vertrek bereikt.
 1. Als uw cruise wordt beïnvloed door de sluiting van een Nicols-basis, bieden wij u:
 • ofwel een uitstel van de boeking (de vrijheid om een andere basis, boot, vakantiedata te kiezen).
 • of ontvangst van een coronavoucher (deze zouden 18 maanden geldig zijn).
 • of een terugbetaling van de betaalde bedragen. Het verzoek moet schriftelijk worden ingediend. Als u uw vaarvakantie moet omboeken, neem dan contact op met ons reserveringsteam.

Locaboat

 1. 100% restutie als uw vaarvakantie wordt geannuleerd vanwege bij een negatief reisadvies.

De annuleringsvoorwaarden voor uw cruise zijn dus als volgt:

 • Minder dan 10 weken voor de vertrekdatum van uw cruise, biedt Locaboat u de mogelijkheid om vanaf een andere basis te vertrekken, uw verblijf uit te stellen naar een latere datum of volledige terugbetaling van de betaalde bedragen .
 • Meer dan 10 weken vanaf de vertrekdatum van uw cruise, nodigen wij u uit om de situatie te volgen. Uitstel of terugbetaling is nog steeds mogelijk.
Varen duitsland le boat

Alle bestemmingen

Bekijk hier alle bestemmingen van VDF Vaarvakanties