De Fado Route

Grande Lago, Portugal

  • Vaarbasis 365 dagen per jaar geopend
  • Ontdek de flora en fauna van Portugal
  • Plons in het water of werp een hengel uit in de Grande Lago
  • Diner in een lokaal restaurant in een dorpje aan het vaste land
Nicols Grande Lago Portugal
Varen Portugal Grande Lago
Nicols Grande Lago Portugal
Varen Portugal Grande Lago
Nicols Amieira Marina Portugal
Nicols Grande Lago Portugal eten
Bekijk alle fotos (10 )

Vaarvakantie over het Grande Lago

De basis in Amieira is 365 dagen per jaar geopend. Zelfs Kerst of nieuwjaar kunt u op de boot vieren. Met meer dan 300 zonnige dagen per jaar biedt het Grande Lago oftewel Lago Alqueva u zowel ’s zomers als ’s winters de beste omstandigheden voor een geslaagde vaarvakantie. Het bijzondere van de riviervaart vanuit Amieira in Portugal zit ’m voornamelijk in het water waarop u vaart: het Grande Lago heeft water van topkwaliteit. Vissen, zwemmen, duiken en foto’s maken zijn hier de favoriete bezigheden. Onderweg komt u geen sluis tegen, dat betekent dat u kunt aanmeren waar en wanneer u maar wilt. Beleef een ontspannende vaarvakantie in volstrekte vrijheid!

Vind uw vakantie
Aankomstdatum
Aankomst
Verblijfsduur

Dagprogramma

Toon alles

Amieira Marina

Uw vaarvakantie begint in Amieira Marina, de haven van de kleine Portugese plaats Amieira. In deze haven kunt u veel watersporten beoefenen, bijvoorbeeld wakeboarden, zeilen en kanoën. Een goed begin van de vaarvakantie.

Alqueva

In Alqueva komt u een grote stuwdam tegen. In 1990 werd er besloten de dam te bouwen en uiteindelijk was deze in 2002 klaar. Het nabijgelegen dorp Aleida da Luz zou onder water komen te staan. Het gepompde water wordt gebruikt ter irrigatie en als koelwater, maar er wordt ook elektriciteit opgewekt.

Mourão

Breng een bezoek aan het kasteel en vestingwerken uit de 13e eeuw.

Monsaraz

Monsaraz is een autovrij dorp een leent zich uit om heerlijk rond te struinen door de smalle steegjes en de gezellige pleintjes. Tegenover de kerk in Monsaraz staat een 16e eeuws ziekehuis gevestigd. Verder vindt u een herbouwde burcht uit het einde van de 13e eeuw en het middeleeuwse kasteel met de Torre de Menagem. Het uitzicht vanuit Monsaraz op het omliggende landschap is spectaculair. Vanaf het kasteel ziet u een prachtig uitzicht richting Spanje. In de zomer vindt er in Monsaraz vele evenementen plaats met o.a. muziek, theater en tentoonstellingen.

Juromenha

Bovenaan het Grande Lago vaart u Juromenha binnen. Juromenha is een historisch plaatsje met vestingwerken en bolwerken. Geniet van een lokaal gerecht in één van de restaurants en ontdek het Portugese natuurschoon.

Dit is slechts een voorbeeld van een vaarroute, alleen het start- en eindpunt zijn bindend.

Vragen over de De Fado Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.