Locaboot vaargebied Camargue

Nog geen ervaring met varen?

Geen probleem! Voor de vaarvakanties van VDF Vaarvakanties heeft u geen ervaring of vaarbewijs nodig!

VDF Vaarvakanties heeft een groot aanbod vaarbewijsvrije vakanties door heel Europa. De vaarvakanties zijn geschikt voor iedereen; of u nu wel of geen ervaring heeft, een zonaanbidder of een avonturier bent en of u nu met zijn tweeën of met een groep reist. Voor iedereen is er wel wat wils.

aigues mortes vaar camargue frankrijk
Camargue barbecue VDF vaar boat
Etang de Thau Camargue Frankrijk Nicols vaar

Uitleg en instructies

Het is geen probleem als u nog nooit eerder een boot bestuurd heeft. Voor onze vaarvakanties heeft u geen ervaring of vaarbewijs nodig. Het besturen van een boot is een eitje.

Voordat u aan uw vaarvakantie begint, krijgt u ter plekke een uitgebreide uitleg net zo lang totdat u alles begrijpt. Indien nodig vaart er zelfs nog iemand een stukje met u mee. Ook aan boord vindt u uitleg. Zo is er een kaart aanwezig met waterwegen waarop staat waar u wel kan varen en waar niet. Ook informatie over aanmeerplekken en dorpjes en bezienswaardigheden is aan boord te vinden.

Zelf uw tempo bepalen

Eén van de leukste dingen aan een vaarvakantie is dat u zelf kunt bepalen wanneer u en waar u wilt stoppen. Meer aan en breng dus een bezoekje aan diverse steden en bezienswaardigheden. Tijdens uw vaarvakantie kunt u zelf de route bepalen, alleen uw begin- en eindpunt zijn bindend. Op deze manier hoeft u zich niet te haasten om op een bepaalde bestemming aan te komen. Niets moet en alles mag. Wel bieden wij u een routesuggestie aan om u zo een indicatie te geven hoe lang het duurt om van het begin- naar het startpunt te varen. Een mooi tempo is om 3 a 4 uur per dag te varen, maar dit is natuurlijk niet bindend.

Sluizen

Tijdens uw vaarvakantie komt u enkele sluizen tegen. Er zijn verschillende typen sluizen per regio; automatische, elektrische, handmatige of sluizen die bedient worden door een sluiswachter. In enkele sluizen zijn er zelfs winkeltjes of musea te vinden. Het passeren van sluizen is heel gemakkelijk en leuk. Iedereen, ongeacht de leeftijd of ervaring, kan meehelpen bij het passeren. U zult al snel onder de knie krijgen hoe u een sluis moet passeren. Ook kapiteins van andere boten wisselen vaak tips uit hoe u een sluis kunt passeren.

Alles aan boord

Nog nooit eerder een vaarvakantie gemaakt? Een vaarvakantie is net als een verblijf in een luxe villa, maar in dit geval dus op het water. U kunt van plaats naar plaats reizen zonder telkens uw koffer in en uit te pakken. Aan boord is alles aanwezig voor een onbezorgde vakantie. Comfortabele hutten met warm water, douches en toiletten, eettafels en een volledig uitgerust kombuis.

Geschikte vaarvakanties

Op zoek naar een geschikte vaarvakantie voor uw eerste keer varen? In de Camargue zijn er weinig sluizen te vinden, waardoor varen in de Camergue ideaal is voor beginners!

aigues mortes vaar camargue frankrijk

Varen zonder Vaarbewijs De Bewakers Route

Locaboot vaargebied Camargue

Varen zonder Vaarbewijs De Flamingo Route

Agde Camargue Frankrijk Nicols vaar

Varen zonder Vaarbewijs De Petite Camargue Route