Feestelijke opening van Kerkdriel

Partner Nicols had nog een nieuwtje...

Vanaf dit voorjaar varen de eerste boten van Nicols makelij over de Nederlandse rivieren. Door de komst van de nieuwe vaarbasis te Kerkdriel is het mogelijk om vanuit het karakteristieke Betuwse dorp zonder vaarbewijs op ontdekkingstocht te gaan in bekende steden als Utrecht, Amsterdam en Den Bosch.

Kerkdriel Opening Nicols
Kerkdriel Nicols
Kerkdriel boten

De eerste ligplaats aan de Maas werd zaterdag 6 april op feestelijke wijze geopend door burgemeester Henny van Kooten en wethouder Jan Hein de Vreede van Maasdriel. Salesmanagers Guido Camp van Nicols beschouwt Kerkdriel als een ‘echte aanwinst.’ “De nieuwe vertrekhaven ligt precies ten noorden van de Maas en ten zuiden van de Waal, een compleet nieuw gebied. En ook heel anders dan Friesland, een bestemming die ook al jarenlang populair is onder vaarliefhebbers. Bovendien is er in de nabije omgeving veel te zien en te beleven: van Nationaal Park De Biesbosch tot het historische vestingstadje Ravenstein aan de Maas.”

Zonder vaarbewijs

Bijzonder is dat een vaarbewijs niet nodig is: iedereen kan van wal steken met de luxe motorboten. “Door goede beveiliging en een eenvoudig stuursysteem is een vaarbewijs niet verplicht. Bovendien is de snelheid van de motorboten begrensd en zijn alle boten up-to-date.” Voor vertrek krijgen de vakantiegangers een korte instructie en uitleg van enkele bijzonderheden in het te bevaren gebied, ook ligt er een tablet aan boord om de handleiding te kunnen raadplegen. “Om bijvoorbeeld adequaat te reageren op grote vrachtschepen.”

Avontuur

Inmiddels stromen de boekingen binnen: de exclusieve Estivale Duo, Quattro, Sixto en Octo Fly zijn voor zestig weken vastgelegd. Op de nieuwe basis in Kerkdriel is ook door de Nederlandse klanten enthousiast gereageerd. “Vakantiegasten hebben bijvoorbeeld al eerder met een gehuurde Nicols-boot over het Elzas-kanaal gevaren. Het mooie is dat nu ook de Nederlandse wateren verkend kunnen worden”, aldus een trotse Guido Camp.

Beveiligde parkeerplaats

De eerste gasten vertrokken al op de dag van de opening, zij hadden de eer om als eerste te varen met de hagelnieuwe boten. Alle gasten kunnen hun auto achterlaten op de beveiligde parkeerplaats bij de jachthaven. En voor iedereen die met een gevulde maag het water op wil, kan een maaltijd nuttigen in het restaurant bij de jachthaven.

Nóg een nieuwe vertrekbasis

Na de feestelijke opening van de eerste ligplaats aan de Maas breidt Nicols haar aanbod verder uit naar Hongarije. Dat maakte salesmanager Guido Camp bekend tijdens de opening van de nieuwe vertrekhaven te Kerkdriel. Vanaf het vaarseizoen 2020 is het mogelijk om ook Hongarije vanaf het water te verkennen. “De eerste boot is op 30 maart al aangekomen bij het Tiszameer”, meldde Guido opgetogen.

Heusden varen vanaf kerkdriel

Vaarvakanties vanuit Kerkdriel

Bekijk hier alle mogelijkheden voor een vaarbewijs-vrije vaarvakantie vanuit Kerkdriel.