Nieuws en actualiteiten over het Coronavirus

VDF Vaarvakanties is er alles aan gelegen om uw vakantie zonder zorgen te laten verlopen. Maar er kunnen zich te allen tijde calamiteiten voordoen zoals natuurgeweld (zoals storm, (bos)branden, aardbevingen, overstromingen) of politieke onlusten die direct of indirect van invloed zijn op uw vakantie. Uiteraard houdt VDF Vaarvakanties altijd dergelijke situaties nauwlettend in de gaten.

Coronavirus

Actuele situatie in Europa

Wij adviseren onze gasten om voorlopig geduldig af te wachten tot na 20 mei, hoe moeilijk dit ook is. Omdat de situatie nu te onzeker is om al besluiten te nemen voor vakanties in juni, juli of augustus gezien er momenteel per land ook versoepelingsmaatregelen worden afgekondigd. Wij volgen de actualiteiten net als u dagelijks, maar gezien de maatregelen en snelheid van gewijzigde maatregelen, kunnen wij niet meer dan 6 weken vooruit kijken. Wij geven u voor uw vaarvakantie vanaf 1 juni t/m het einde van het seizoen het advies om af te wachten. Mocht dit advies voor uw reservering dermate wijzigen ca. 3 weken voor aankomst, dan nemen wij als bedrijf met u persoonlijk contact op en bieden u een passende oplossing. Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Het team van VDF Vaarvakanties staat, indien nodig, in nauw contact de lokale havens. U kunt zelf de actuele situatie en berichtgeving vanuit de overheid volgen op de pagina van Buitelandse Zaken.

Situatie in Frankrijk:
Update 23 april 2020

De Franse overheid heeft aangekondigd dat de lockdown 11 mei wordt opgeheven. Aan de hand van dit bericht zijn voor de verschillende Franse vaarregio's nieuwe openingsdata opgesteld. Dit houdt in dat in de volgende vaarregio's vanaf 29 mei 2020 weer gevaren mag worden voor een vakantie:

  • Aquitainië,
  • Canal du Midi,
  • Camargue,
  • Bourgondië,
  • Saône,
  • Doubs
  • Elzas

Voor de vaarregio's volgende vaarregio's gelden afwijkende openingsdata:

  • De Lot: de datum staat op 15 mei maar dit kan veranderen
  • Anjou en Charente: geen bevestigde datum voor de opening
  • Bretagne: de opening staat gepland voor 5 juni maar dit kan gewijzgd worden.

Mochten deze data, of wijzgingen in deze data gevolgen hebben voor uw vaarvakatie zullen wij u persoonlijk informeren.

Uw reeds gemaakte boeking

Annuleren
Momenteel kunnen reeds gemaakte reserveringen richting met name Italië niet kosteloos geannuleerd worden.
Wijzigen
Omboeken en/of wijzigen is afhankelijk van uw geboekte vaarvakanties. Indien u wenst om te boeken naar een andere bestemming bijv. in Duitsland of Frankrijk is dit, na verificatie van de beschikbaarheid en mogelijkheden, mogelijk voor dezelfde reisduur. Hiervoor worden wel administratiekosten in rekening gebracht en is afhankelijk van de geboekte bestemming en boot.

Vragen over uw boeking?

Heeft u vragen over uw boeking, neem dan contact op met de reserveringsafdeling van VDF Vaarvakanties: