De Friesland Korte Vakantie

Friesland, Nederland

  • Perfecte uitvalsbasis voor de watersporter
  • Bezoek de middeleeuwse stad Leeuwarden
  • Diner in Harlingen, een vissersplaats aan de Waddenzee
  • Ontdek Stavoren; de oudste stad van Friesland
Hindeloopen
Varen Nederland Le Boat
Varen Nederland le boat
Heeg Friesland
8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland
molens in Nederland vaar
Bekijk alle fotos (7 )

Eindeloos genieten in Friesland

Dit zuidwestelijke deel van Nederland bestaat uit honderden meren en is vooral erg populair bij de watersportliefhebber. Naast watersport is Nederland het fietsland bij uitstek. U kunt hier heerlijk ontspannen varen op de vele mooie meren en kanalen. Ontdek waar de wind u brengt. Varen in Friesland is eindeloos genieten van de grootste binnenmeren van Europa. Rust en ruimte, maar ook veel vermaak in de dorpen en steden. Friesland: een prachtig land met vele verrassende contrasten.

Vind uw vakantie
Aankomstdatum
Aankomst
Verblijfsduur

Dagprogramma

Toon alles

Hindeloopen

Hindeloopen is een pittoresk dorp met het echte Nederlandse karakter. Met eigenzinnige geplaveide straatjes, houten bruggetjes en goed bewaard gebleven huizen, heeft Hindeloopen een unieke identiteit en een rijke historie die u zelf kunt ontdekken. Loop naar het oude centrum en bezoek de traditionele haven en de nabijgelegen stranden.

Workum

Workum is een mooie stad aan zee met een groot aantal middeleeuwse monumenten, zoals de Gertrudiskerk. Breng vooral ook een bezoek aan de Werenfriduskerk.

Sneek

Sneek is een dynamische stad. Het heeft een interessante architectuur, vooral de grote havenpoort en het stadhuis in rococostijl. Breng ook een bezoek aan de rooms-katholieke kerk, een nationaal monument.

Bolsward

Bolsward is een stad met een rijke geschiedenis - bewonderd hier de tientallen nationale monumenten, zoals het stadhuis van Bolsward, een symbool van de welvaart van de stad in de 17e eeuw. Bezoek de oude binnenstad en zijn grachten, de St. Francis Kerk en de nabijgelegen 19e eeuwse molens in de polder.

Dit is slechts een voorbeeld van een vaarroute, alleen het start- en eindpunt zijn bindend.

Vragen over de De Friesland Korte Vakantie?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.