Handig om te weten

Op deze pagina vindt u alles wat handig is om te weten voordat u een vaarvakantie boekt of op vaarvakantie gaat met VDF Vaarvakanties. Wat handig is om mee te nemen en hoe is het geregeld met een one-way vakantie.

Zelf uw tempo bepalen

De vaarroutes die wij aanbieden zijn slechts een suggestie. Eén van de leukste dingen aan een vaarvakantie is dat u zelf kunt bepalen wanneer u en waar u wilt stoppen. Meer aan en breng dus een bezoekje aan diverse steden en bezienswaardigheden. Tijdens uw vaarvakantie kunt u zelf de route bepalen, alleen uw begin- en eindpunt zijn bindend. Op deze manier hoeft u zich niet te haasten om op een bepaalde bestemming aan te komen. Niets moet en alles mag. Wel bieden wij u een routesuggestie aan om u zo een indicatie te geven hoe lang het duurt om van het begin- naar het startpunt te varen. Een mooi tempo is om 3 à 4 uur per dag te varen, maar dit is natuurlijk niet bindend. Aan boord vindt u ook een kaart met waterwegen waarop staat waar u wel en waar u niet kan varen. Ook gids over aanmeerplekken, dorpjes en bezienswaardigheden is aan boord te vinden.

Korte of lange vakantie

Er zijn diverse mogelijkheden. Zo is een korte vaarvakantie vanaf 3 nachten al te boeken. Bent u op zoek naar een langere vaarvakantie? Vaarvakanties langer dan 10 nachten zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid, ook gewoon mogelijk. Voor beschikbaarheid neem dan gerust contact met ons op!

Heen- en terugreis

Er zijn verschillende soorten vaarvakanties mogelijk. Bij een heen- en terugreis begint en eindigt uw vaarvakantie bij dezelfde basis. Bij een enkele reis vaart u van A naar B. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en de planning bij de verschillende partners.

Aankomst/Vertrek

Op de eerste dag ligt uw boot om 16:00 uur voor u klaar en op de dag laatste dag moet de boot om 9:00 weer afgegeven worden. Er zijn mogelijkheden om late check-outs en vroege check-ins bij te boeken, neem met ons contact op voor de mogelijkheden. Daarnaast kunnen de tijden afwijken als een u een weekend gaat varen.

Vervoer van en naar begin-/eindpunt

Als u een vaarvakantie geboekt heeft, dient u zelf voor vervoer naar en van het begin-/eindpunt te zorgen. Uw auto kunt u parkeren bij de basis. Sommige parkeerplekken zijn beveiligd en/of omheind. Als u met de auto komt en een enkele reis geboekt heeft, kan er geregeld worden dat uw auto naar het eindpunt gebracht wordt terwijl u vaart. Voor meer informatie en prijzen over de parkeermogelijkheden en transfers, neem gerust contact met ons op!

Vaartijd en -afstand

De genoemde vaartijden die bij onze vaarvakanties worden aangegeven zijn gebaseerd op een gemiddelde snelheid van 10 km/uur op rivieren en 6 km/uur op kanalen. Moet u een sluis passeren? Afhankelijk van de tijd van het jaar en de drukte, moet u hier ongeveer een kwartier voor uittrekken. Dit is dan exclusief eventuele wachttijden.

Zwemmen en vissen

Vanaf uw boot kunt u fantastisch vissen. Let er wel op dat u een visvergunning nodig heeft. Ook gaan vele routes langs prachtige zwemplekken. Ook kunt u in sommige waterwegen zwemmen. De medewerkers bij het vertrekpunt kunnen u precies vertellen waar u wel en waar u niet mag zwemmen.

Inpakken

Als u op vaarvakantie gaat is het makkelijker om uw bagage in tassen mee te nemen in plaats van in koffers. Aan boord kunt u tassen namelijk makkelijker opbergen dan koffers. Wat neemt u mee?

  • Een paar goede schoenen mee met een rubberen anti-slipzool
  • Leren of tuinhandschoenen voor de touwen
  • Een verrekijker als u vogels en wilde dieren wilt spotten
  • Een zaklantaarn
  • Makkelijke kleding voor elk weertype
  • Bescherming tegen de zon, op het water gaat verbranden snel
  • Toiletpapier en -artikelen
  • Schoonmaakmiddelen
  • Etenswaren

Extra's voor uw vaarvakantie

Reis- en annuleringsverzekering

Net als bij elke andere vakantie kunt bij een vaarvakantie ook een reis- en annuleringsverzekering afsluiten.

WIFI, mobiele telefoons en TV’s

De verbinding is in sommige vaargebieden zwak. In de buurt van een stad of dorpje vindt u vaak Wifi punten en is de verbinding meestal sterker. Aan boord van boten in Italië en Frankrijk is het mogelijk om een WIFI-pakket bij te boeken.

Optionele extra’s

Er zijn diverse optionele extra’s bij te boeken, zoals: het huren van een fiets, schoonmaakservice, buitenkussens, BBQ’s, boodschappenpakket en een vroege check-in/late check-out etc.

Huisdieren

Huisdieren zijn welkom aanboord! De kosten voor uw huisdier zijn afhankelijk van de bootkeuze. Kijk hier voor aanbevolen routes met honden.

Locaboot vaargebied Camargue

Heeft u nog nooit gevaren?

Heeft u vragen over havens, brandstofkosten en vaartijden? Lees hier alle informatie voor uw eerste vaarvakantie!

vaar nicols

Onze boekingsvoorwaarden

Zoekt u onze boekingsvoorwaarden? Klik dan op "Zie boekingsvoorwaarden"

Wilt u meer weten of VDF Vaarvakanties?

Als u meer wilt weten over VDF Vaarvakanties, klik dan op 'Over VDF Vaarvakanties'