De Charente Route

Charente, Frankrijk

  • Angoulême, stad van kunst en geschiedenis
  • bezoek de beroemde distilleerderijen bij Cognac
  • zelf-bediening van de sluizen
  • zwemmen, vissen, fietsen
  • heerlijke stranden
charente vaar frankrijk wijn
vaar nicols
jarnac charente vaar frankrijk
Charente Maritieme
vaar nicols Estivale octo 10
Bekijk alle fotos (5 )

De Charente Route

De rustige en bochtige river de Charente is een perfecte plek voor uw vaarbewijs-vrije vaarvakantie met VDF Vaarvakanties. In oostelijke richting ligt de prachtige stad Angoulême, bekend om haar internationale stripverhalenfestival, de Saint-Pierre kathedraal en de unieke route van de beschilderde muren. Vaart u in westelijke richting dan bevindt u zich tussen wijngaarden en, voor de streek, authentieke dorpjes. Hier vindt u ook het kasteel van Courvoisier in Jarnac en de beroemde distilleerderijen van Cognac. Onderweg van oost naar west, van Angouleme tot Rochefort, komt u over een lengte van 171 km ca. 21 sluizen tegen die u zelf kunt bedienen. De Charente bevat alle ingedriënten voor een heerlijke vaarvakantie.

Vind uw vakantie
Aankomstdatum
Aankomst
Verblijfsduur

Dagprogramma

Toon alles

Sireuil

Sireuil is de vertrek- en aankomsthaven van uw vaarvakantie over de Charente. Als u tijd over heeft is de distilleerderij van Moisans een leuk uitstapje.

Angoulême

De stad van kunst en geschiedenis, zo wordt Angoulême ook wel genoemd. Hoogtepunten zijn zondermeer de wereldwijd unieke route van de beschilderde muren en de kathedraal Saint-Pierre. Jaarlijks vindt hier ook het internationale stripverhalenfestival plaats daarom mag een bezoek aan het stripmuseum niet ontbreken.

Jarnac

Jarnac is de geboortestad van de ex-president van Frankrijk Francois Mitterand. Natuurlijk kunt u zijn geboortehuis bezoeken en ontbreekt een museum niet. Maak een rondleiding door de Courvoisier fabrieken en proef van deze uitstekende cognac. Interessant is ook het kasteel van Jarnac en een prachtig park gelegen op een eiland van de Charente.

Cognac

U kent ze vast wel: Camus, Hennessy, Martell en Remy Martin. Deze grote cognac distilleerderijen vindt u alle terug in de stad Cognac. Maar de stad heeft meer te bieden. Oude herenhuizen en monumenten zoals het kasteel van de Valois, de Saint-Jacquespoort em de Samt-Legerkerk getuigen van een rijk verleden.

Chaniers

Chaniers behoort tot een van de charmante authentieke stadjes langs de Charente. Bezienswaardig zijn de stad en de molen. In de wijk Saint Nicolas vindt u volop bars en cafés.

Saintes

Deze stad staat bol van kunst en geschiedenis. Voorbeelden hiervan zijn het Gallo-Romeinse amfitheater, de Romeinse bood de Germanicus, de Abdij-aux-dames en haar romaanse abdijkerk, de Sint-Pieterskathedraal. Het Bisschoppenmuseum en het Presidialmuseum herbergen vele schilderijencollecties.

Saint Savinien

Een charmant en pittoresk dorp aan de oevers van de Charente bij de lokale bevolking ook wel bekend als Saint-Savinien-sur-Charente. De stad herbergt een opmerkelijke historisch erfgoed. Vanaf de Saint-Savinien kerk heeft u een geweldig uitzicht op de stad en de rivier. Aan de oevers van de rivier staan oude patriciërs huizen met bizarre namen als "voeten in het water". Saint-Savinien wordt omgeven door hoge kliffen en het zal u dan ook niet verbazen dat hier talrijke grotwoningen zijn.

Rochefort

De Franse zonnekoning, Lodewijk XIV wilde in de havenstad Rochefort de grootste werf van Frankrijk bouwen. In het Musée de la Marine zijn modellen van schepen te zien die hier vroeger gebouwd werden. Zie hoe vroeger de touwen voor grote zeilschepen gemaakt werden in de Corderie Royale. Breng een bezoek aan de Hermione, een 65 meter lang zeilschip uit de 19e eeuw. En bij Rochefort vindt u ook het bekende "Fort Boyard", een van de vele forten die Lodewijk XIV langs de kust liet bouwen. Maar Rochefort heeft nog veel meel te bieden. Ontdek het zelf!

Vragen over de De Charente Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.