De Middeleeuwen Route

Canal du Midi, Frankrijk

  • Proef de culinaire specialiteit van Castelnaudary: Cassoulet
  • Vaart u aan het einde van augustus? Bezoek het Cassoulet Festival
  • Ervaar de charme van Trèbes en diner in een lokaal restaurant
Carcassonne
Locaboat vaargebied Canal di Midi
vaar canal du midi
vaarkaart canal du midi
Bekijk alle fotos (4 )

U geniet met volle teugen van een Canal du Midi-cruise, waarbij u zelf het tempo en de route bepaalt! Ervaar middeleeuwse steden en dorpen, vooral Carcassonne en Castelnaudary. Creëer een mooie balans tijdens uw vaartocht over het Canal du Midi. Maak een tussenstop in Argens voor het prachtige kasteel of zet koers richting het meer van Jouarres in de buurt van Homps voor watersporten en strandplezier.

Vind uw vakantie
Aankomstdatum
Aankomst
Verblijfsduur

Dagprogramma

Toon alles

Trèbes

Aan het Canal du Midi ligt het aantrekkelijke, gastvrije stadje Trèbes. Meer hier aan om in één van de goede restaurants in het centrum te eten of om de 14e-eeuwse kerk Saint-Etienne te bezichtigen.

Marseillette

Marseillette is een gastvrij, vredig dorp midden in een weelderig groen landschap. Wandel door de wijngaarden en ontdek het mooie landschap.

La Redorte

La Redorte is een prachtig lommerrijk stadje aan het kanaal. Meer hier aan en neem één van de vele wandelpaden door het stadje. Maak ook kennis met de lokale keuken in één van de goede restaurants.

Puicheric

Het lieflijke, door weelderige begroeiing omgeven dorp Puicheric heeft een prachtige kerk die u kunt bezoeken.

Argens-Minervois

Argens-Minervois is een prachtig klein stadje dat de streek Minervois typeert. Het dorp ligt rondom een 14e-eeuws kasteel en kijkt uit over het kanaal en de rivier de Aude.

Carcassonne

Bezichtig het grootste en mooiste middeleeuwse bouwwerk in heel Europa: de enorme vestingstad Carcassonne uit de 13e eeuw. Ga op ontdekking om meer over de geschiedenis te leren. Bewonder de schitterende uitzichten over de vallei vanaf de enorme vestingmuren.

Villesèquelande

De parochieabdij is een historisch monument en een bezichtiging waard, maar de boom die voor de kerk is geplant, is werkelijk symbolisch en uniek voor Villesèquelande. De grote, oude iep is één van de laatste in Frankrijk.

Bram

Bram is een mooie stad op het platteland, midden in een wijngaard. Het is in een cirkel gebouwd, met de kerk als middelpunt tussen de huizen en ligt pal in het centrum van het land van de Katharen. Vanaf de heuvels rondom het stadje ziet u de ruïnes van vele kastelen al liggen.

Villepinte

Villepinte is een lieflijk dorpje. Bezoek de 14e-eeuwse kerk of blijf in het centrum hangen in één van de goede restaurants. U kunt uw fiets pakken voor een ritje over de oevers van het kanaal.

Castelnaudary

Castelnaudary staat bekend als de hoofdstad van de cassoulet (een streekgerecht). Ontdek het prachtige 17e-eeuwse Gran Bassin en wandel eromheen om van de eenden, zwanen en het uitzicht op de mooie kerk te genieten. In het centrum geniet u in één van de uitstekende restaurants.

Dit is slechts een voorbeeld van een vaarroute, alleen het start- en eindpunt zijn bindend.

Vragen over de De Middeleeuwen Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.