De Klassieke Midi Route

Canal du Midi, Frankrijk

  • Bezoek op dinsdagochtend de regionale lekkernijen op de markt van Olonzac
  • Flaneer over de Allées Paul Riquet in Béziers
  • Verken de prachtige omgeving per fiets
  • Beoefen watersporten aan het Lac de Jouarres in Homps (aanrader voor kinderen)
canal du midi
canal du midi
wijnproeven in capestang vaar canal du midi
vaarkaart canal du midi
vaar canal du midi
Bekijk alle fotos (5 )

U heeft de stranden van de Middellandse Zee achter u gelaten en bent onderweg naar het pittoreske Homps. Terwijl u heerlijk ontspant, bekijkt u de ingenieuze bouwwerken van het Canal du Midi: Romeinse aquaducten, de tunnel van Malpas en de trap van sluizen bij Fonsérannes. U praat met uw medereizigers, dineert in cafés aan de waterkant en ontspant bij een picknick in de schaduw.

Vind uw vakantie
Aankomstdatum
Aankomst
Verblijfsduur

Dagprogramma

Toon alles

Port Cassafieres

Port-Cassafières is een aangename, vredige halteplaats met fietspaden. De ligging vlakbij Spanje zorgt voor interessante accenten in de keuken, architectuur en cultuur. Kortom, een werkelijk kosmopolitische plek waar u veel kunt ontdekken.

Béziers

Béziers is een betoverende stad en de op één na belangrijkste stad aan het Canal du Midi. Maak kennis met de prachtige architectuur, met name de Saint Nazaire-kathedraal is bijzonder mooi. In het centrum liggen de meest betoverende plekken voor een wandeling, zoals het Plateau des Poètes.

Fonserannes

Het in de 17e eeuw door de geniale Pierre-Paul Riquet gebouwde Fonsérannes heeft de grootste sluizentrap van heel het Canal du Midi. Hier wordt u maar liefst 25 meter hoger of lager op het kanaal geplaatst.

Colombiers

Ga in Colombiers naar de Saint Sylvestre-kerk met haar rijke historie. 's Avonds worden de tuinen van de predikantswoning prachtig verlicht; ideaal voor een romantische wandeling.

Capestang

Een betoverend dorp boordevol schitterende middeleeuwse architectuur, gebouwd rondom het indrukwekkende 14e-eeuwse Collegiale Church en een kasteel. Het kasteel was ooit de tweede woning van de aartsbisschop van Narbonne.

Le Somail

Le Somail is een mooi gehuchtje met prachtige oude, met mos bedekte huizen. Het is een fantastische plek om tot rust te komen en alles op je te laten inwerken. et is een fantastische plek om tot rust te komen en alles op je te laten inwerken.

Ventenac

Als u Ventenac nadert, heeft u een verpletterend uitzicht op het majestueuze kasteel van de stad. Op de oevers van het kanaal kunt u wijn proeven en zelfs kopen. Ventenac is een beeldschoon kanaaldorp dat een bezoek waard is.

Paraza

Paraza is een prachtig, karakteristiek stadje met kleurige huizen aan het water. Als u door het dorp loopt, komt u zeer waarschijnlijk de oude, afgedankte windmolen van Cantaranne tegen.

Roubia

Roubia is een lieflijk dorpje met een mooie parochiekerk die een bezoek waard is. Als u hier aanmeert, kunt u een boswandeling maken om dichter bij de natuur te komen.

Argens-Minervois

Argens-Minervois is een prachtig klein stadje dat de streek Minervois typeert. Het dorp ligt rondom een 14e-eeuws kasteel en kijkt uit over het kanaal en de rivier de Aude.

Homps

Homps is een groen stadje waar vaak de zon schijnt. Meer hier aan en wandel het stadje in en ontdek de met bloemen versierde stratenen de oude romaanse kapel uit de 11e eeuw.

Dit is slechts een voorbeeld van een vaarroute, alleen het start- en eindpunt zijn bindend.

Vragen over de De Klassieke Midi Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.