De Petite Camargue Route

Camargue, Frankrijk

  • Bezoek de zoutpannen Les Salins du Midi
  • Ontdek de historie van Aigues-Mortes
  • Proef de oesters en mosselen uit Bouzigues
  • Geniet van een glas Picpoul of muscat de Frontignan
Agde Camargue Frankrijk Nicols vaar
Nicols Camargue Frankrijk vaar
Etang de Thau Camargue Frankrijk Nicols vaar
Aigues Mortes Camargue Frankrijk Nicols
Camargue Frankrijk Nicols vaar
Nicols Camargue Aigues Mortes Frankrijk vaar
Bekijk alle fotos (6 )

De Camargue is een ongerept natuurgebied tussen de Middellandse zee en moerassen, waarvan alles te ontdekken valt. Deze vaarroute is ideaal voor beginners, doordat er zeer weinig sluizen zijn op deze route. Het natuurreservaat van de Camargue bevat de witte Camargue-paarden, flamingo's en zwarte stieren. Een ervaring die u niet snel meer zal vergeten. De vaarroute start vanuit Aigues-Mortes, een middeleeuwse stad die in de 13e eeuw werd opgericht en beroemd is sinds de eerste kruistochten in de tij van koning Lodewijk IX. Bij Aigues Mortes ligt Les Salins du Midi, de zoutpannen. Tijdens deze vaarroute komt u langs de mooiste plekjes van de Camargue.

Vind uw vakantie
Aankomstdatum
Aankomst
Verblijfsduur

Dagprogramma

Toon alles

Aigues-Mortes

Uw vaarvakantie begint in de basis van Aigues-Mortes is een vestingstad met diverse stadspoorten uit de èe eeuw. De stad is gebouwd als uitvalsbasis voor de kruistochten voor de Franse koning Lodewijk IX, die liever niet in de vreemde haven van Marseille inscheepte. De stad vormt een onregelmatige vierhoek met vijf torens en tien stadspoorten. In het centrum staat de Notre Dame des Sablons, een gotische kerk met een karakteristiek houten zadeldak. Een mooie stad met veel historie.

Le Grau du Roi

Le Grau du Roi ligt aan de andere kant van de zoutpannen dan Aigues-Mortes. De toegang dient u per fiets te maken, aangezien de toegang via de vaargeul niet is toegestaan. Per fiets kunt u Le Grau du Roi bereiken. Bezoek Les Salins du Midi, de zoutpannen. Deze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken of bezoek het Seaquarium.

Palavas les Flots

Palavas les Flots is een badplaats direct aan de zee. Kanaal Lez snijdt de stad in tweeën waardoor u met een kabellift van de ene kant naar de andere kant van de stad kan. Geniet van een heerlijk diner in een typisch Frans restaurant en bekijk vanaf de pier een prachtige zonsondergang.

Frontignan

Frontignan beschikt over een kustlijn van ca. zeven kilometer en een oud stadshart. In Frontignan vindt u prachtige landschappen, kalksteen heuvels, wijngaarden en ongerepte natuur. Maak hier eens een wandeling en vergeet niet om de heerlijke muskaatwijn te proeven.

Sète

De plaats Sète wordt ook wel het Venetië van het Middellandse Zee-gebied genoemd, wegens de vele kanalen die door de stad lopen. Bekijk dit prachtige stadje en ontdek de talloze monumenten en kerken in het stadshart.

Bouzigues

Bouzigues is een kustplaatsje met meerdere bezienswaardigheden. Waai lekker uit tijdens een wandeling over het strand of geniet van de zonsondergang.

Mèze

Vroeger was Mèze een handelscentrum. Ontdek het oude dorp met zijn kronkelige straatjes en bezoek het oesterpark.

Agde

In Agde komt u een ronde sluis tegen, deze sluis sluit Canal du Midi aan op Hérault. Agde ligt op een heuvel en ligt op ca. 4 km van zee en is tevens één van de oudste steden van Frankrijk.

Vías

Via Vías kunt u weer terugvaren richting Aigues-Mortes. Wanneer u zin heeft om wat anders te doen, kunt u in Vías het attractiepark 'Europapark' vinden. Mocht u nou geheel willen ontspannen, dan kunt u op het strand van Vías-Plage gaan liggen. Het is maar net waar u zin in hebt.

Dit is slechts een voorbeeld van een vaarroute, alleen het start- en eindpunt zijn bindend.

Vragen over de De Petite Camargue Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.