De Grand Vins Route

Zuid Bourgondië, Frankrijk

  • Bezoek de historische stad Mâcon en snuif cultuur op in de St.-Vincent kathedraal
  • Proef wijn in de wijngaard van Mâconnais
  • Speel een rondje golf op Golf de la Roseraie in Chalon-sur-Saône
Bourgogne
Bourgogne landschap
le boat vision vloot
vaarkaart bourgondie franche comte
Bekijk alle fotos (4 )

Test uw smaakpupillen tijdens het proeven van lokale witte wijnen vanuit de wijnstreek Maconnais-Beaujolais tijdens uw vaarvakantie. Wanneer u Branges al bijna nadert, kunt u al bijna de lichte en droge wijnen van de Chardonnay- en Pinot Blanc-druiven proeven. Een andere lokale favoriet is de Mâcon supérieur, een witte wijn met een hoger alcoholpercentage. Deze is zeker het proeven waard. Bent u een echte wijnliefhebber? Dan is de Grand Vins route helemaal voor u gemaakt!

Vind uw vakantie
Aankomstdatum
Aankomst
Verblijfsduur

Dagprogramma

Toon alles

Branges

Branges is een rustig en vredig stadje. Ga eens lekker fietsen over de kanaaloevers en verken de omgeving. Geniet van een drankje op het terras van één van de Franse dorpscafés.

Cuisery

Cuisery is één van Frankrijks vier beroemde boekendorpen. Er zijn meer dan tien boekenwinkels die verzamelobjecten verkopen, zoals gravures, lithografieën, verluchte teksten, vroege stripboeken en dergelijke. Dit culturele uitje is altijd leuk. De Notre Dame-kerk is ook een bezoekje waard.

Pont-de-Vaux

Pont-de-Vaux is beroemd vanwege het grote ondergelopen weiland bij de stad, één van de grootste in Europa. Het landschap is uiteraard adembenemend. Neem een pauze in dit gastvrije stadje.

Mâcon

Macon is een prachtige, welvarende oude Franse stad met een rijke geschiedenis. De beroemde dichter Lamartine heeft hier gewoond. Snuif de levendige sfeer op van deze fantastische stad en bekijk de vele oude gebouwen en historische monumenten, zoals de oude ingang van de Saint-Vincentkathedraal.

Tournus

Welkom in Tournus, een prachtige stad vol middeleeuwse monumenten en ruïnes. Hier kunt u de mooie Saint-Philibertkerk bezichtigen met zijn hoge, met mos bedekte middeleeuwse toren. Het goed bewaard gebleven abdijpaleis is ook een lust voor het oog. U kunt er heerlijk rondwandelen.

Chalon-sur-Saône

Aan de Saône ligt ook het sterk door de Bourgondische vorsten beïnvloede Chalon-Sur-Saône. Ontdek de lange en ingewikkelde historie en de indrukwekkende monumenten. Het marktplein en de Saint Vincent-kathedraal zijn prachtig. Een heel mooie stad.

Dit is slechts een voorbeeld van een vaarroute, alleen het start- en eindpunt zijn bindend.

Vragen over de De Grand Vins Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.