De Kastelen en Landhuizen Route

Anjou, Frankrijk

  • Ontdek de geschiedenis van deze mooie streek
  • Bezoek de kaasmakerij in Entrammes waar Port Salut wordt gemaakt
  • Bezoek de Musée d’Art Naïf in Laval
  • Veel dorpjes en stadjes langs het water
Anjou Nicols vaar
Anjou Nicols vaar
Anjou Nicols vaar
Anjou Nicols vaar
Anjou Nicols vaar
Anjou Nicols vaar
Bekijk alle fotos (6 )

De haven van Grez-Neuville was in de jaren 80 de eerste plaats waar rivierboten zonder vaarbewijs werden verhuurd en waar pleziervaart op rivieren in de Anjou werd aangeboden. U vindt hier een prachtige omgeving om aan boord te gaan en u te laten betoveren door de natuur en karakteristieke sfeer van deze regio. De haven van Grez-Neuville is een perfect vertrekpunt om twee rivieren te verkennen: de Mayenne en de Oudon. Laat u tijdens uw rivierreis verrassen door vredige landschappen en een rijk erfgoed: watermolens, dammen, sluizen, kerken, landhuizen, kastelen en nog veel meer.

Vind uw vakantie
Aankomstdatum
Aankomst
Verblijfsduur

Dagprogramma

Toon alles

Grez-Neuville

De vaarvakantie begint in Grez-Neuville. Grez-Neuville is een charmant Frans dorpje welke grenst aan de Mayenne. Verken het dorpje en eindig de dag op het panoramische terras met uitzicht op de dam. Een typisch lokaal diner mag hierbij niet ontbreken.

Château-Gontier

Als u Château-Gontier nadert, is het de moeite waard om even te stoppen. Breng een bezoek aan de Jardin du bout du monde. Een prachtige bloementuin in het centrum van Château-Gontier.

Laval

La Mayenne loopt dwars door het stadje Laval heen. Laval is rijk aan geschiedenis. Mocht u gek zijn op paardenraces? Op ca. 5 minuten van het centrum ligt het Hippodrome de Bellevue. Een grote renbaan waar met regelmaat paardenraces worden georganiseerd.

Le Chapelle-sur-Oudon

In Le Chapelle-sur-Oudon kunt u het kasteel van La Loire vinden. Mocht u van een actieve activiteit houden? In de omgeving van Le Chapelle-sur-Oudon zijn mooie mountainbikepaden aangelegd. Huur een mountainbike en waag aan een sportief middagje.

Segré

Via Segré kunt u weer terug naar Grez-Neuville, maar niet zonder dat u onderweg van de prachtige natuur geniet. Kano over de l'Oudon of wandel in de groene omgeving. Frankrijk heeft u zoveel te bieden!

Dit is slechts een voorbeeld van een vaarroute, alleen het start- en eindpunt is bindend.

Vragen over de De Kastelen en Landhuizen Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.