De Wasserstraße Route

Müritz-Elde-Waterweg, Duitsland

  • Rustige omgeving
  • Mogelijkheden tot watersport
  • Rijk aan flora en fauna
Duitsland Nicols Plau am See vaar
muritzmeer vaar duitsland
Varen Duitsland
Varen Duitsland
Duitsland Nicols Elde vaar
Nicols vaar varen
Bekijk alle fotos (6 )

Ontdek de meren van Mecklenburg

Als u kiest voor een vaarvakantie op rivieren in Mecklenburg, kunt u rekenen op een bootreis in harmonie met de natuur. Van de Elde is 180 kilometer bevaarbaar. Deze rivier telt maar 17 sluizen. In slechts 5 uur varen kunt u het meer van Plau bereiken: een van de grootste meren van de regio met op de noordelijke oever een natuurreservaat van 300 hectare. Een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars!

Vind uw vakantie
Aankomstdatum
Aankomst
Verblijfsduur

Dagprogramma

Toon alles

Lübz

Lübz ligt aan de rivier de Elde in het zuidwesten van Mecklenburg-Vor-Pommern. De stad ligt ongeveer 15 kilometer ten oosten van Parchim en circa 15 km westelijk van Plau am See. Hoewel de stad zelf geen grote meren kent, grenst ze in het noorden aan de Passower See. Lübz heeft een jachthaven, die oorspronkelijk was aangelegd als openbaar zwembad.

Plau

Plau am See kent ca. 6.500 inwoners en ligt aan de uitgang van de Müritz-Elde waterweg van het meer van Plau. Een prachtig promenade leidt naar de rivier de Elde langs de sluis naar de haven hier zie je nog steeds de oude, de vissers en rafters huizen. Veel van deze historische huizen zijn omgebouwd tot vakantiehuizen en appartementen. In de haven van Plau am See zijn er veel mogelijkheden tot watersport.

Malchow

Malchow kent een historische binnenstad met een katholieke kerk, klooster en stadskerk. Malchow beschikt over een mooie haven waar veel mogelijkheden zijn tot watersport. Bezoek het vaste land en bekijk te voet of fiets de mooie omgeving van Malchow.

Waren

In Waren kunt u heel mooi uw boot aanleggen in deze fantastische haven. Waren is een schilderachtig stadje aan het Müritz meer. De historische stad met zijn romantische straatjes zijn perfect voor een mooie wandeling. Het hele jaar zijn hier toeristen van harte welkom!

Röbel

Het pittoreske stadje Röbel biedt overvloed van natuur en een breedscala aan waterrecreatie. Ontdek de gerestaureerde vakwerkhuizen, tuinen en parken, maar ook het prachtige merengebied.

Dit is slechts een voorbeeld van een vaarroute, alleen het start- en eindpunt zijn bindend.

Vragen over de De Wasserstraße Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.