De Brandenburg Route

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Paradijs voor natuur- en waterliefhebbers
  • Zeer geschikt voor verschillende watersporten
  • Ontdek de ongerepte beboste natuur te voet of huur fietsen
Nicols boot varen
Brandenburg route Nicols
Neuruppin Duitsland Nicols vaar
Kanoën varen
vaar nicols Estivale duo 2
vaar nicols
Bekijk alle fotos (7 )

De Brandenburg Route

Ga aan boord voor een vaarvakantie op binnenwateren van Duitsland, waar u de natuur in zijn meest ongerepte staat kunt bewonderen! Ontdek een keten van meren met kristalhelder water, onderling verbonden door kanalen, die zich door een landschap met talrijke beschutte kreken slingert. De waterwegen van dit Duitse paradijs voor natuurliefhebbers zijn een aanrader voor beginners en gezinnen. U kunt uw vaarvakantie combineren met een wandeling in het land van de beroemde schrijver Theodor Fontane: musea, concerten, kastelen, kloosters en kerken. Reken op een verbazingwekkende culturele belevenis! Vanuit het centrum voor bootverhuur in Neuruppin vaart u zonder vaarbewijs door 'die Ruppiner Schweiz ’. Slenter over de ‘Promenade’ van Neuruppin aan het meer van Neuruppin, doorkruis de beboste landschappen van Zermützel of bezoek de molen van het klooster Lindow. Deze beschermde natuur is bijzonder geschikt voor fans van zwemmen en vissen!

Vind uw vakantie
Aankomstdatum
Aankomst
Verblijfsduur

Dagprogramma

Toon alles

Neuruppin

Neuruppin ligt aan de oevers van de Ruppiner See op ca. 60 km ten noordwesten an Berlijn. In het noorden van Neuruppin strekt een heuvelachtig landschap tot aan het Rheinsberg Lake Region en de grens met Mecklenburg-Vorpommern. Neuruppin is vandaag de dag één van de grootste gemeentes van Duitsland.

Lindow

Lindow ligt tussen brede, dichte bossen, omringd door drie verschillende meren: Wutzsee, Gudelacksee en Vielitzsee. Een omgeving met veel groen, kleurrijke bloemen en klassieke huizen met een scala aan recreatieve- en ontspanningsmogelijkheden. Lindow is echt een vakantieregio voor liefhebbers van water, natuur en cultuur.

Wustrau-Altfriesack

Wustrau-Altfriesack is van oorsprong een vissersdorp en is de verbinding tussen de Ruppiner See en de Bützsee. Sinds oktober 2003 is Wustrau-Altfriesack opgenomen in de gemeente van Fehrbellin. In Wustrau-Altfriesack vindt u Schloss Wustrau uit 1690. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het kasteel een belangrijk hoofdkwartier en bevat een ruime geschiedenis.

Fehrbellin

Fehrbellin ligt in de Duitse deelstaat Brandenburg en staat bekend om de slag van Fehrbellin in 1675 met Zweden.

Kremmen

Kremmen is gelegent ussen Nauen en Oranienburg. De stad is in de 13e eeuw gesticht bij de overgang over de Kremmener Luch. Ten zuiden van de stad ligt het bosgebied "des Krämer", wiens naam is afgeleid van de stad. Ook ten noorden van de stad vindt u een bosgebied, genaamd Rüthnicker Heide. De middeleeuwse wortelen van de stad zijn vandaag de dag te herkennen aan straatnamen zoals Alte Wallstraße, Schwedengasse of Burgweg.

Oranienburg

Bezoek het historische Oranienburg welke op ca. 30 km ten noorden van Berlijn gelegen is. Oranienburg is een stad met ruim aanbod aan recreatiemogelijkheden, geschiedenis, natuur en cultuur. Ieder jaar trekt deze stad ruim 1,9 miljoen bezoekers. Het kloppende hart van Oranienburg is paleis Oranienburg, waar het 'Schlossmuseum' en het 'Kreismuseum' gevestigd zijn. De omgeving van het paleis is onlangs opnieuw ingericht en is een comfortabele plek voor toeristen.

Dit is slechts een voorbeeld van een vaarroute, alleen het start- en eindpunt zijn bindend.

Vragen over de De Brandenburg Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.