Vaarvakanties Schotland

  • Wilde natuur met vele verschillende dieren
  • Werp een hengel in het Loch Ness
  • Eenvoudig te bevaren
  • Op zoek naar het monster van Loch Ness

Tijdens een reis door Schotland vaart u over het Caledonisch kanaal. Dit kanaal verbindt vele meren en is omringd door een adembenemend heuvellandschap. Dit landschap is zilver gekleurd door het heidekruid. Tevens biedt Schotland vele mogelijkheden voor de actieve vakantieganger: kanovaren, windsurfen, waterskiën, mountainbiken, wandeltochten, sportvissen, paardrijden, bergbeklimmen: in Schotland kan het allemaal. De magie en schoonheid van de Schotse Hooglanden maken uw vaarvakantie tot een onvergetelijke ervaring!

vaar schotland
urquhart kasteel schotland
west highland railway shotland
Bekijk alle fotos (4 )

Caledonisch kanaal

Dit kanaal vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordzee. Op uw vaarroute bevindt zich het geheimzinnige meer van Loch Ness. Loch Ness is vooral bekend omdat zich hier volgens overlevering een monster ophoud, genaamd Nessie. Waarschijnlijk is het verhaal een mythe, maar het wordt omwille van het toerisme in stand gehouden. Ook Loch Oich ligt op de route, dit meer ligt 32 meter boven zeeniveau en is daarmee het hoogste punt van de doorgang.

Geschiedenis

Het Caledonisch kanaal is aangelegd om de oversteek tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan in te kunnen korten. De bouw is gestart in 1803 en in 1822 werd het kanaal geopend. Pas in 1873, na een bezoek van Queen Victoria kreeg het kanaal meer bekendheid en kwamen er steeds meer mensen op af. Inmiddels is trekt het kanaal rond de half miljoen bezoeker per jaar.

Vaaradvies en sluizen

Het kanaal is eenvoudig te bevaren en voorzien van 29 sluizen. Bij de meeste vaarvakanties komt u rond de 10 sluizen tegen. In de sluizen bent u verplicht zwemvesten te dragen, deze liggen voor u klaar op de boot. De sluisgelden zijn bij de huursom van de boot in begrepen.