8-daagse fietsvakantie Algarve

Vaarvakanties Portugal

  • Uitstekende waterkwaliteit
  • Hele jaar geopend
  • Meer dan 300 dagen per jaar zon
  • Zeer geschikt voor natuurliefhebbers

Het meer Grande Lago is gelegen in de regio Alentejo, dichtbij de Spaanse grens. Het meer heeft ook de naam Lago Alqueva, en is het grootste kustmatige meer van Europa. Onder het wateroppervlak bevinden zich vele heuvels die voor eilandjes in het meer zorgen.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
8-daagse fietsvakantie Algarve
Portugal nicols vaar
barbecue nicols vaar portugal
Bekijk alle fotos (4)

Grande Lago

Wanneer u uw vaarvakantie doorbrengt in Portugal, zult u varen over het grootste kunstmatige meer van Europa, het Grande Lago. Het heldere water kent een uitstekende kwaliteit. Het meer kent geen sluizen hierdoor heeft eenvoudig toegang tot de prachtige, omliggende dorpjes en indrukwekkende bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om de boot aan te leggen. Doordat u uw eigen planning maakt kunt zelf bepalen hoe u de dag doorbrengt.

Geschiedenis

Het meer is in 2002 in eerste instantie aangelegd als elektriciteitsbron en met als doel irrigatie van de regio Alentejo. Na de aanleg van de Alqueva dam zorgt de Guadiana rivier voor een gigantisch waterreservoir. Inmiddels het een van de populairste vaarbestemmingen geworden van Portugal!

Wat is er te doen?

Dit meer is zeer geschikt voor watersportliefhebbers en vissers. Het water van het meer is van uitstekende kwaliteit, dit maakt het zeer uitnodigend voor een duik! Ook voor cultuurliefhebber is de regio geschikt, breng een bezoek aan het 13e-eeuwse kasteel Castelo de Mourão of aan de parochiekerk van Estrela. Ook het fort van Juromenha met kenmerken uit de 13e en de 17e eeuw is een bezienswaardigheid.

Nicols Grande Lago Portugal

Varen zonder Vaarbewijs De Fado Route

Meer informatie gewenst?

Voor meer informatie over de vaargebieden en vaarvakanties in Portugal. Voor advies, een offerteaanvraag of reserveringsaanvraag voor een vakantie per boot van VDF Vaarvakanties, kunt u altijd contact opnemen met het VDF vaarvakantie team. Wij helpen u graag.

vaar canal du midi

Bekijk hier alle bestemmingen van VDF Vaarvakanties