Nieuw in Nederland: vertrekbasis Kerkdriel!

Nederland, waterland bij uitstek. Dus wat is mooier dan het land van tulpen, kaas, molens en houten klompen vanaf het water te ontdekken. Vanaf het vaarseizoen 2019 biedt VDF partner Nicols een nieuwe vertrekhaven aan voor vaarbewijs-vrije vaarvakanties! Deze basis ligt in Kerkdriel!

Vanuit Kerkdriel kunt u met één van de prachtige boten uit de Nicols vloot de grote Nederlandse steden bezoeken, zoals onder andere Amsterdam, Utrecht en Maastricht.

Lees hier alles over de opening van de basis in Kerkdriel.

Nederland Vaarvakantie
Kerkdriel
Biesbosch Museum
Bekijk alle fotos (4 )

Varen vanuit Kerkdriel

Vanuit Kerkdriel begint u uw vaarvakantie met één van de boten uit de Nicols vloot over de prachtige rivieren van Zuidelijk Nederland. Door het rustige water van de rivieren is de vertrekbasis in Kerkdriel de perfecte plaats om uw vaarvakantie te beginnen en van daaruit te genieten van cultuur en natuur of heerlijk te relaxen. Doordat Nicols nu ook een basis in Montfoort heeft, behoren "one-way" vaarbewijs-vrije vaarvakanties in Nederland nu ook tot de mogelijkheden.

Amsterdam:

Amsterdam, hoofstad van Nederland, ooit slechts een eenvoudige visserstad genaamd Amstel. Amsterdam is door de eeuwen heen uitgegroeid tot de hoofdstad van Nederland. Tijdens de 17e eeuw was Amsterdam zelfs de handelshoofdstad van de wereld! Handelaren kwamen uit alle hoeken van de wereld om hun goederen op de Amsterdamse markt aan te bieden. Dit leidde tot grote economische en culturele groei en heeft ervoor gezorgd dat Amsterdam de stad is geworden zoals deze er tegenwoordig uitziet!

Het met grachten gevulde Amsterdam is een ware trekpleister voor toeristen uit de hele wereld. In Amsterdam vind u meerdere prachtige musea voor onder andere kunst en geschiedenis. Bezoek het Rijksmuseum, het Scheepsvaartmuseum of bijvoorbeeld het Van Gogh museum. Na een bezoek aan één van de talloze musea kunt u verdwalen in één van de vele drukke en luxe winkelstraten. Na een heerlijke dag kunt u genieten van een lekker drankje of een heerlijke gerecht in de restaurants en cafés van Amsterdam of ga naar een gezellige kroeg in de volkswijk de Jordaan. Amsterdam biedt alles voor een adembenemende vakantie!

Vaarvakanties door Nationaal Park de Biesbosch

Voor de liefhebbers van flora en fauna heeft de vertrekbasis in Kerkdriel de perfecte ligging. Met één van de boten uit de Nicols vloot kunt u genieten van het nabij gelegen Nationaal Park de Biesbosch, een van de grootste natuurparken van Nederland! Nationaal Park de Biesbosch is een beschermd natuurgebied, dat erkend wordt als een "wetland" van internationaal belang. Volgens de Europese vogel- en habitatrichtlijnen wordt Nationaal Park de Biesbosch als Natura 2000 beschermd.

De unieke smaak van goudse kaas!

Gouda, de stad van de goudse kaas, is gelegen in het Groene Hart van de Randstad.

Bij de eenwording van de rivieren de Hollandse IJssel en de Gouwe vindt u Gouda. Tijdens de middeleeuwen is mede dankzij de binnenvaart over de rivieren de stad Gouda uitgegroeid tot een zeer belangrijke stad.

Gouda staat echter niet alleen bekend om haar kaas. De stad heeft een gezellige oude binnenstad met de Sint-Janskerk, een mooi marktplein, winkelstraten en cafés en restaurants om gezellig een hapje te eten. Tevens staat Gouda bekend om de fabricage van kaarsen, Gouds plateel, pijpen, en verukkelijke stroopwafels.

Maastricht; de oorsprong van de Europese Unie

Varend vanuit Kerkdriel brengen enkele vaarvakanties u langs Maastricht, de hoofdstad van Limburg. Maastricht is de stad waar in de 20e eeuw het verdrag van Maastricht de oprichting van de Europese Unie heeft ingeleid. Maastricht is een prachtige stad met prachtige gebouwen en gezellige winkels. In één van de vele leuke terrassen en cafés kun u genieten van een warme dag in het Limburgse landschap.

Bezoek de beroemde grotten van Maastricht, of maak een wandeling langs de stadsmuur en de torens van Maastricht. Geniet volop van uw vaarvakantie door Maastricht!

Hollandse Rijn Rotterdam

De Maas & Waal Route

Met onder andere:

  • Kerkdriel
  • Rotterdam
  • Gouda
  • Gorinchem
  • Heusden

7 nachten