Vaarvakanties Nederland

  • Ontdek de geschiedenis van Nederland
  • Watersporten op de Friese meren
  • Verken de vaarregio per fiets
  • Bezoek prachtige natuurgebieden

Ook in eigen land is er tijdens een vaarvakantie genoeg te zien, zoals de windmolens en tulpenvelden aan de waterkant. Ga van boord om een fietstocht te maken of bezoek één van de mooie steden die ons land rijk is. Ook op het gebied van cultuur heeft Nederland genoeg te bieden. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het bekende Anne Frank Huis in Amsterdam.

Varen Nederland Locaboat
Varen Nederland Le Boat
molens in Nederland vaar
Bekijk alle fotos (4 )

Huur een boot in Nederland

Nederland heeft een zeer uitgebreid waterstelsel. In het noorden kunt u de meren van Friesland verkennen, tot vestingsteden in het zuiden van Nederland.

Friesland

Dit noordelijke deel van Nederland bestaat uit honderden meren en is vooral erg populair bij de watersportliefhebber. U kunt hier heerlijk ontspannen varen op de vele mooie meren en kanalen. Ontdek waar de wind u brengt. Varen in Friesland is eindeloos genieten van de grootste binnenmeren van Europa. Rust en ruimte, maar ook veel vermaak in de dorpen en steden. Friesland: een prachtige provincie met vele verrassende contrasten.

West-Nederland

Dit waterrijke gebied tussen de Vecht en de Utrechtse heuvelrug is ontstaan door vervening. De Loosdrechtse Plassen bestaan uit verschillende plassen die door dijken en eilanden van elkaar worden gescheiden. Het gebied kent vele mooie en gezellige jachthavens waar u tijdens uw tocht aan kunt meren. De Loosdrechtse Plassen zijn vooral geliefd bij watersporters en natuurliefhebbers.

Bij een vaarvakantie naar Amsterdam raden wij aan om aan te leggen in Weesp en daar de trein te nemen naar het stadscentrum. De reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten. U kunt ook Amsterdam invaren en aanleggen in de Sixhaven jachthaven achter het Centraal Station, vanwaar u de gratis veerboot naar het centrum kunt nemen.

Als u vertrekt vanuit Alphen aan den Rijn kunt u het Groene Hart van Nederland vanaf het water ontdekken. U kunt de steden Den Haag, Leiden en Delft verkennen. Ook leuk is een bezoekje aan Katwijk. Ook leuk zijn de Kagerplassen, deze veenplassen zijn een populair recreatiegebied.

Zuid-Nederland

Vertrek vanuit Kerkdriel voor een vaarvakantie over de prachtige rivieren van het zuiden van Nederland. U kunt de richting Limburg varen en Maastricht verkennen. Ook het Biesbosch is gemakkelijk te bereiken vanuit Kerkdriel. Dit nationale park is een van de grootste natuurparken van Nederland. Ook de vestingstad Heusden is een bezoek waard! Lees hier alle mogelijkheden voor een vaarvakantie met vertrek vanuit Kerkdriel.

Vaaradvies en sluizen

Varen in Nederland is eenvoudig, Friesland is een populaire regio hierdoor kan het tijdens het hoogseizoen druk zijn in de steden. Alle bruggen en sluizen zijn bemand door sluiswachters, het kan voorkomen dat u dient te betalen voor het passeren van sluizen en bruggen deze kosten zijn ca. € 1,50 – 7,-. Houd rekening met de 1 uur durende vaarinstructie die u dient te volgen voor u kunt vertrekken met de boot. De kosten hiervan zijn ca. € 50,-