Vaarvakanties Italië

  • Schatten aan erfgoed en historie
  • Zonovergoten stranden en heerlijk zwemwater
  • Proef de Italiaanse keuken
  • Geniet van de romantiek

Maak in Italië kennis met de mooiste waterstad ter wereld, Venetië. Deze stad is bekend om haar historie, kunst en natuurlijk de romantiek. Wandel door smalle straatjes en over schilderachtige bruggetjes. Wanneer u even weg wilt van de drukte van de stad, bezoekt u dan de Po Delta: een nationaal natuurpark met een enorme rijkdom aan flora en fauna. In Italië valt altijd iets te beleven!

caorle vaar italie
grand canal venetie vaar italie
vaarkaart italie
Bekijk alle fotos (4 )

Venetiaanse kust

Deze streek is een prachtige vaarstreek, u kunt de drukte opzoeken van Venetië of kiezen voor de rust en natuur van de omgelegen meren en rivieren.

Lagune van Venetië

In de Lagune van Venetië liggen maar liefst 80 eilandjes. Voor iedereen is er in de streek dus wel iets te zien of te doen. Het gebied kenmerkt zich door traditionele vissersdorpjes, maar ook de zonaanbidder komt hier aan zijn trekken. Dit gebied kent immers één van de mooiste zandstranden van de Adriatische kust. De Lagune van Venetië is een ware schatkist, die zeker het ontdekken waard is.

Po delta

Bij vertrek vanuit de basis Chioggia is het ook mogelijk om de Po Delta te verkennen. In dit nationale parken kunt u vele verschillende dieren spotten. Langs de Po liggen prachtige steden en dorpen, waaronder het middeleeuwse Ferrare. Deze stad staat bekend om de middeleeuwse en renaissance architectuur.

Friuli – Laguna di Marano

In deze prachtige lagune liggen leuke vissersdorpjes en is veel oudheid te bewonderen. Deze regio is een rustiger vaargebied dan de Lagune van Venetië. Als u van Venetië richting Friuli vaart komt u langs zandstranden, moerassen en bosrijke stukken.

Vaaradvies en sluizen

De vaarwateren rondom Venetië kunnen zeer druk zijn, maar de meren in de regio Friuli en de Po-delta zijn rustigere gebieden. In de Venetiaanse lagune zijn alle sluizen en hefbruggen automatisch en gratis. Middels houten palen is de vaargeul duidelijk aangegeven.