Vaarvakanties Ierland

  • Land van mythes en mysteries
  • Indrukwekkende landschappen
  • Rijke geschiedenis
  • Dé bestemming voor natuurliefhebbers

Schilderachtige kleine dorpjes en haventjes. Een rijk landschap met indrukwekkende vergezichten. Eeuwenoude kloosters en andere historische plaatsen: dit ziet u allemaal tijdens een vaarvakantie in Ierland. De binnenwateren van Ierland behoren tot het grootste Europese netwerk van waterwegen en bieden u een ongekende vakantie-ervaring. Voor vissers is Ierland een waar paradijs.

kasteel van Portumna ierland vaarvakanties
vaarkaart ierland
vaar ierland
Bekijk alle fotos (4 )

Rivieren Shannon & Erne

De rivier de Shannon zit vol met allerlei vissoorten en is een waar paradijs voor sportvissers (let op voor vissen is een vergunning vereist). Wanneer u van wandelen houdt kunt u uw hart ophalen aan de ongerepte natuur. Het vakantieplaatje wordt compleet gemaakt door historische gebouwen en statige landhuizen. De Shannon is altijd een belangrijke waterweg in Ierland geweest. De rivier brengt u op plaatsen waar u anders nooit zou komen. Eentonig wordt het nooit. Wanneer u vaart over de Ierse waterwegen, vaart u in een vredige omgeving, ver van het gejaagde stadsleven. Er kan weinig tippen aan de meren en rivieren van het Ierse binnenland.

Ook rivier de Erne zit vol met vissen en is de een na langste rivier van Ierland. De rivier kent vele grillige meren en is via het Shannon-Erne kanaal verbonden met de Shannon. Dit kanaal kent achttien sluizen en is met vierendertig schilderachtige bruggen uitgerust. Rivieren, kanalen en eilandrijke meren wisselen zich in dit gebied constant af.

Geschiedenis

Het kanaal kent een lange geschiedenis, al in 1838 werd gekeken naar de mogelijkheden om de Shannon en de Erne met elkaar te verbinden. In 1860 werd het kanaal geopend, door de kost van de trein werd het kanaal slechts ca. 1 keer per jaar gebruikt en werd besloten om het kanaal weer te sluiten na 10 jaar. In 1991 werd het kanaal weer geopend, deze keer voor de pleziervaart en dat is een succes!

Vaaradvies en sluizen

De Shannon-Erne waterweg is eenvoudig te bevaren en zeer geschikt voor beginners. Voor het gebruik van de sluizen heeft u een smartcard nodig deze is verkrijgbaar bij de haven, de kosten zijn ca. 13,- voor 20 keer door de sluizen. In de sluizen is het verplicht een zwemvest te dragen, deze liggen klaar voor op de boot.