ventenac-en-minervois vaar canal du midi

Varen op Canal du Midi

Tussen Toulouse en de Middellandse Zee ligt een ca. 250 km lang kanaal, beter bekend als Canal du Midi (Kanaal van het Zuiden). Het kanaal begint in de gekanaliseerde Garonne (Canal de Garonne) bij Toulouse, loopt door de regio Occitanie en mondt uit in het Étang de Thau nabij de vissersplaats Sète. Canal du Midi is uitgegroeid tot een van de meest bekende vaarroutes voor vaarbewijs-vrije vaarvakanties.

Zowel de Romeinen als Leonardo Da Vinci hadden al een idee voor een kanaal door Frankrijk, maar het probleem was altijd hoe de heuvelrug in de droge Languedocprovincie te overwinnen. Uiteindelijk werd het kanaal aangelegd door Pierre-Paul Riquet en de Italiaan François Andréossy omstreeks 1667-1680.

Het Canal du Midi herbergt een groot aantal kunstwerken, zoals trapsluizen, aquaducten en een tunnel. Niet voor niets werd het Canal du Midi in 1996 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Beroemd zijn het aquaduct of "pont-canal" bij Béziers, dat de Orb overspant, de sluizentrappen van Fonserannes (9 sluizen) en Castelnaudary (4 sluizen) en de ronde sluis te Agde die het kanaal ook verbindt met de Hérault.

Als u een vaarbewijs-vrije vaarvakantie door het Canal du Midi maakt, komt u door het hart van het Languedoc-wijngebied en mag een wijnproeverij zeker niet ontbreken. Bezoek de een van de vele authentieke dorpen en prachtige historische steden. Behalve varen zijn er tal van mogelijkheden voor een heerlijke fiets- of wandeltocht. Vanaf de bruisende stad Toulouse tot aan de heerlijke goudgele stranden aan de Middellandse Zee biedt Canal du Midi u een onvergetelijke vaarbewijsvrije vaarvakantie!

La Cite carcassonne vaar canal du midi
wijnproeven in capestang vaar canal du midi
vaar canal du midi
beziers vaar canal du midi

Varen zonder Vaarbewijs De Gouden Midi Route

Vaarvakantie Gouden Midi Route

7-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Varen zonder Vaarbewijs De Katharen Route

Vaarvakantie De Katharen Route

Carcassonne

Varen zonder Vaarbewijs De Middeleeuwen Route

Vaarvakantie De Middeleeuwen Route

canal du midi

Varen zonder Vaarbewijs De Klassieke Midi Route

Vaarvakantie De Klassieke Midi Route

canal du midi

Varen zonder Vaarbewijs De Canal du Midi Route

Vaarvakantie de Canal du Midi Route

Narbonne

Varen zonder Vaarbewijs De Zuidelijke Route

Vaarvakantie De Zuidelijke Route