Locaboat vaargebied Canal di Midi

Vaarvakanties Frankrijk

Huur een boot in Frankrijk en maak een keuze uit de vele vaargebieden in Frankrijk. Vaar langs zonovergoten wijngaarden en langs lieflijk aan het water gelegen Franse dorpen. Maak een tussenstop bij één van de prachtige stranden aan de Middellandse Zee of vaar langs de sluizen van Canal du Midi.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Locaboot vaargebied Camargue
loca penichette
Locaboot vaargebied Camargue met familie
Bekijk alle fotos (4)

Varen over de Loire of genieten in Bretagne

Slechts een paar uur van Parijs, tussen de kastelen van de Loire en Bretagne, biedt deze unieke regio u meer dan 300 kilometer aan prachtige waterwegen. De regio staat vooral bekend om haar wijnen. De Anjou wordt doorkruist door de Loire en nodigt uit voor een reis in de tijd en de ruimte. De streek omvat een netwerk van rivieren: de Mayenne, de Sarthe en de Oudon voeren u rustig door de historische schatten en prachtige dorpen van de Anjou. De reputatie van deze streek is te danken aan haar gastvrijheid, waardoor de Anjou onvergetelijk is. Bretagne: een streek met karakter. Deze regio biedt u een erg ruim aanbod aan vaarroutes. Een route langs alle mooi dorpjes en marktplaatsen, tot een route langs de prachtige flora en fauna in de diepe valleien.

Varen over Canal du Midi

Dit indrukwekkende historische kanaal verbindt de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee en voert u door het hart van de Languedoc, één van de vruchtbaarste wijngebieden van Frankrijk. Hoogtepunt is de beroemde zeven-trappige sluis van Fonsérannes. Bezoek ook de vestingstad Carcassone of vaar naar Narbonne, bekend om haar Koopmansbrug en de indrukwekkende kathedraal. Op het Canal du Midi is altijd iets te zien. Stranduitstapjes afgewisseld met ontdekkingstochten naar cultureel rijke plekken in de Camargue. Natuurlijk gevormde zoutmeren, rustige rietlandschappen: dit is de Camargue op haar best. In deze streek vindt u onder andere het Etang de Thau, een paradijs voor vele diersoorten en beroemd om haar roze flamingo’s. Het ultieme vakantiegevoel kunt u beleven tijdens één van de vele zomerfeesten.

Varen in de Camargue

Camargue: genieten van het leven – elke dag iets nieuws ontdekken! Deze regio staat bekend om haar cognac, uitstekende keuken en Romaanse kunst en architectuur. De Charente staat bekend als de ‘lieflijkste rivier’ van Frankrijk. Bent u een cultuur- of geschiedenisliefhebber? Dan kunt u hier uw hart ophalen. Brengt u vooral een bezoek aan de bekende cognachuizen Hennessy en Remy Martin. Het landschap veranderd voortdurend en zal u steeds weer doen verbazen. Welke route u ook kiest, hier kunt u ontspannen en optimaal genieten van zowel het leven aan boord als aan het land. Het schilderachtige landschap van deze streek biedt een prachtige omgeving voor een vaarvakantie. De heuvels vol wijnranken, korenvelden en fruitplantages laten u het beeld zien van ‘het leven als een God in Frankrijk’. U bent voortdurend omgeven door mooie natuur en daarnaast zijn er vele gezellige middeleeuwse dorpen aan het water.

Atlantische Kust

Ontdek de kustlijn van de Atlantische Oceaan langs de Aquitane. Daarnaast is voor velen de Lot hét vaargebied van Frankrijk. De kronkelende rivier voert u door mooie valleien en ongerepte natuur. Het landschap wordt gekleurd door fruitbomen, wijnranken en dennenbossen. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden voor het ondernemen van een activiteit. Zwemmen, picknicken aan de waterkant, vissen vanaf de boot: alles is hier mogelijk. Ook is de regio te verkennen per kano of per paard. ië betekent reizen in een streek van en voor levensgenieters en fijnproevers. Dit gebied kenmerkt zich door tradities, festivals en een fascinerende cultuur. Met de vele sprookjesachtige kastelen en middeleeuwse dorpen lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Bretagne vormt een prachtig ruig vaargebied. Het gehele jaar door kent het gebied een aangenaam klimaat. De Bretagne is gelijk bij het eerste contact aantrekkelijk. De kilometers lange kust bestaat uit kreken, lange stranden en mooie havens waar u aan kunt leggen.

Varen in Noord-Frankrijk met een boot

Bent u een liefhebber van ongerepte natuur? Meren, rivieren, watervallen, bronnen: geniet en ervaar de karakteristieke landschappen van de France Comté! Bent u tijdens uw vaarvakantie ook graag actief bezig? Aan de oevers van het Canal du Nivernais vindt u uitstekende fietspaden in een landschap zoals u dat op een ansichtkaart zou aantreffen. Dit landschap kenmerkt zich door uitgestrekte weilanden, op heuvels gelegen wijngaarden, rotspartijen en bossen. Het charmante Canal du Nivernais baant zich een weg tussen Decize en Auxerre. Aan de oevers van het kanaal liggen vele mooie dorpjes en uitstekende fietspaden. Kalmte en rust zijn kenmerkend voor een boottocht over de rustige vaarwateren van het Canal du Nivernais. Een perfect vaargebied voor mensen die van het leven genieten en een andere cultuur weten te waarderen. Puur genieten!

pont valentre cahors vaar lot

Varen zonder Vaarbewijs De Pont Valentré Korte Vakantie

Rivier de Lot

lot vaar frankrjik

Varen zonder Vaarbewijs De Lot Vallei Route

Rivier de Lot

Narbonne

Varen zonder Vaarbewijs De Zuidelijke Route

Canal du Midi

canal du midi

Varen zonder Vaarbewijs De Klassieke Midi Route

Canal du Midi

Carcassonne

Varen zonder Vaarbewijs De Middeleeuwen Route

Canal du Midi

7-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Varen zonder Vaarbewijs De Katharen Route

Canal du Midi

canal du midi

Varen zonder Vaarbewijs De Canal du Midi Route

Canal du Midi

beziers vaar canal du midi

Varen zonder Vaarbewijs De Gouden Midi Route

Canal du Midi

Locaboot vaargebied Camargue

Varen zonder Vaarbewijs De Flamingo Route

Camargue

aigues mortes vaar camargue frankrijk

Varen zonder Vaarbewijs Het Beste van de Camargue Lange Vakantie

Camargue

aigues mortes vaar camargue frankrijk

Varen zonder Vaarbewijs De Bewakers Route

Camargue

Zonnebloemvelden Frankrijk

Varen zonder Vaarbewijs De Wilde dieren en Zonneschijn Route

Camargue

camargue vaar frankrijk

Varen zonder Vaarbewijs De Langs de Kust Route

Camargue

Agde Camargue Frankrijk Nicols vaar

Varen zonder Vaarbewijs De Petite Camargue Route

Camargue

bourgondie vaar frankrijk

Varen zonder Vaarbewijs De Napoleon Route

Zuid Bourgondië

Bourgogne

Varen zonder Vaarbewijs De Grand Vins Route

Zuid Bourgondië

Beziers en wijngaarden

Varen zonder Vaarbewijs De Bourgondië Wijngaarden Route

Zuid Bourgondië

bourgondie vaar frankrijk

Varen zonder Vaarbewijs De Middeleeuwse Marktplaatsen Route

Zuid Bourgondië

Anjou Nicols vaar

Varen zonder Vaarbewijs De Kastelen en Landhuizen Route

Anjou

charente vaar frankrijk wijn

Varen zonder Vaarbewijs De Charente Route

Charente

Meer informatie gewenst?

Voor meer informatie over de vaargebieden en vaarvakanties in Frankrijk. Voor advies, een offerteaanvraag of reserveringsaanvraag voor een vakantie per boot van VDF Vaarvakanties, kunt u altijd contact opnemen met het VDF vaarvakantie team. Wij helpen u graag.

Valentre brug Cahors Lot Le boat

Rivier de Lot

Ondekt de rivier de Lot, vaar tussen de wijngaarden door en ontdek authentieke dorpjes. Bewonder ook de indrukwekkende rotspartijen en volg deze kronkelende rivier.

Carcassonne

Canal du Midi

Vaar met een vaarbewijs-vrije vaarvakantie over de populairste waterweg van Frankrijk. Ontdek middeleeuwse steden en passeer indrukwekkende sluizen.