Vaarvakanties Frankrijk

Huur een boot in Frankrijk en maak een keuze uit de vele vaargebieden in Frankrijk. Vaar langs zonovergoten wijngaarden en langs lieflijk aan het water gelegen Franse dorpen. Maak een tussenstop bij één van de prachtige stranden aan de Middellandse Zee of vaar langs de sluizen van Canal du Midi.

Loca boot Lot saint lapopie
Locaboot vaargebied Camargue
Locaboat vaargebied Canal di Midi
Bekijk alle fotos (4 )

Varen over het Canal du Midi

Bij uitstek het populairste vaargebied in Frankrijk! In het hart van de Languedoc, één van de vruchtbaarste wijngebieden van Frankrijk vindt u het Canal du Midi. Dit historische kanaal verbindt de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee. De regio heeft een rijke geschiedenis en tijdens uw vaarvakantie over het Canal du Midi kunt u veel erfgoed op en naast het water bewonderen. Hoogtepunt is de beroemde zeven-trappige sluis van Fonsérannes. Bezoek ook de vestingstad Carcassone of vaar naar Narbonne, bekend om haar Koopmansbrug en de indrukwekkende kathedraal. In dit zonrijke gebied zult u tijdens uw vaarvakantie prachtige landschappen doorkruisen en vele dorpjes passeren.

Lees hier meer over het vaaradvies, sluizen en bezienswaardigheden op en rond het Canal du Midi.

Varen in de Camargue

Aansluitend op het Canal du Midi vindt u de vaarregio en natuurgebied de Camargue. Natuurlijk gevormde zoutmeren, rustige rietlandschappen: dit is de Camargue op haar best. In deze streek vindt u onder andere het Etang de Thau, een paradijs voor vele diersoorten en beroemd om haar roze flamingo’s. Het ultieme vakantiegevoel kunt u beleven tijdens één van de vele zomerfeesten.
Tijdens uw vaarvakantie door de Camargue vindt in prachtige stranden en lagunes. Daarnaast is deze regio zeer geschikt voor een familievakantie, zo zijn er vele watersport mogelijkheden. Ook amusement is niet ver weg, bezoek een pretpark, dinosauruspark of een aquarium!

Vaaradvies en sluizen
Deze regio is eenvoudig te bewaren en kent één sluis. Dit maakt de regio zeer geschikt voor een eerste vaarvakantie en een beginnende kapitein. Bij harde windt dient uw wel goed op te letten. en.

Vervolg het Canal du Midi in Aquitanië

Achter Toulouse gaat het Canal du Midi over in Canal du Garonne en is dit het vervolg richting de Atlantische kust. Vanaf Canal du Garonne kunt u ook rivier Baïse verkennen. Langs deze rivier kunt u het prachtige Franse landschap verkennen en een rustige plek zoeken om uw boot aan te leggen. Tijdens uw vaarvakantie in Aquitanië kunt u de Franse keuken leren kennen en de wijnen uit de streek proeven. Ook voor cultuur en erfgoed liefhebbers in Aquitanië een perfecte streek, u kunt prachtige Châteaus, historische kerken en diverse musea bezoeken tijdens uw vaarvakantie.

Vaaradvies en sluizen
De regio is eenvoudig te bevaren, hierdoor is Aquitanië geschikt voor beginners. De sluizen in het gebied zijn gratis en automatisch.

Ontdek rivier de Lot per boot

De kronkelende rivier voert u door mooie valleien en ongerepte natuur. Het landschap wordt gekleurd door fruitbomen, wijnranken en dennenbossen. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden voor het ondernemen van een activiteit. Zwemmen, picknicken aan de waterkant, vissen vanaf de boot: alles is hier mogelijk. Tijdens een vaarvakantie over de Lot mag een bezoek aan de stad Cahors niet ontbreken, hier kunt u de beroemde Pont Valentré bewonderen. Verder kunt u prehistorische grotten en oude kastelen bewonderen in de Lotvallei.

Lees hier meer over bezienswaardigheden, sluizen en vaaradviezen op en rond rivier de Lot.

Vaarvakantie op de Charente

Geniet van het leven tijdens een vaarvakantie over de Charente. De regio staat bekend om haar cognac, uitstekende keuken en Romaanse kunst en architectuur. De Charente staat bekend als de ‘lieflijkste rivier’ van Frankrijk. Bent u een cultuur- of geschiedenisliefhebber? Dan kunt u tijdens uw vaarvakantie over de Charente uw hart ophalen. Brengt u vooral een bezoek aan de bekende cognachuizen Hennessy en Remy Martin.
Het landschap veranderd voortdurend en zal u steeds weer doen verbazen. Het schilderachtige landschap van deze streek biedt een prachtige omgeving voor een vaarvakantie. U bent voortdurend omgeven door mooie natuur en daarnaast zijn er vele gezellige middeleeuwse dorpen aan het water.

Vaaradvies en sluizen
De bochtige Charente is eenvoudig te bevaren achter St. Savinien. Tussen St. Savinien en de Atlantische kust, kunt u te maken krijgen met het getij van de oceaan. De sluizen in de Charente zijn eenvoudig te bedienen, er zijn geen sluiswachters aanwezig. Het gebruik van de sluizen is kosteloos.

Varen door ruig Bretagne

Bretagne vormt een prachtig ruig vaargebied. Het gehele jaar door kent het gebied een aangenaam klimaat. Bretagne is gelijk bij het eerste contact aantrekkelijk. De kilometers lange kust bestaat uit kreken, lange stranden en mooie havens waar u aan kunt leggen. Deze regio biedt u een erg ruim aanbod aan vaarroutes. U kunt varen langs alle mooi dorpjes en marktplaatsen, of kiezen voor een route langs de prachtige flora en fauna in de diepe valleien.

Vaaradvies en sluizen
De verschillende rivieren in Bretagne zijn eenvoudig te bevaren, op het ondiepe deel van de Loire is varen niet toegestaan. Vooral rivier de Vilaine is kalm en hierdoor geschikt voor een eerste vaarvakantie. De sluizen in Bretagne zijn merendeels automatisch en bemand, een aantal sluizen dient u zelf te bedienen. Het gebruik van de sluizen is ook hier gratis.

Varen door prachtig Bourgondië

De vaarregio in centraal Frankrijk is Bourgondië. Deze regio is bekend van de prachtige natuur, heerlijke wijnen, kanalen, rivieren en smaak de Franse keuken. Bourgondië is opgedeeld in 2 vaarregio’s: Franche-Comté en Nivernais & Loire.
Bent u een liefhebber van ongerepte natuur? Meren, rivieren, watervallen, bronnen: geniet en ervaar de karakteristieke landschappen van de France Comté tijdens uw vaarvakantie door Bourgondië! Bent u tijdens uw vaarvakantie ook graag actief bezig? Aan de oevers van het Canal du Nivernais vindt u uitstekende fietspaden in een landschap zoals u dat op een ansichtkaart zou aantreffen. Dit landschap kenmerkt zich door uitgestrekte weilanden, op heuvels gelegen wijngaarden, rotspartijen en bossen. Het charmante Canal du Nivernais baant zich een weg tussen Decize en Auxerre.

Vaaradvies en sluizen De rivieren en de kanalen in de regio zijn eenvoudig te bevaren. De kleinere kanalen zijn rustig en hierdoor geschikt voor een vaardag te midden van de natuur. De sluizen in Bourgondië zijn deels automatisch en bemand en deels onbemand. Het passeren van de sluizen is gratis. Lees hier meer over het vaaradvies, sluizen en bezienswaardigheden van Loire en Nivernais.

Verken Elzas-Lotharingen per boot

Aan de Franse grens met West-Duitsland vindt u de Elzas, dit is een streek met veel geschiedenis en erfgoed. Ook de natuur is het bewonderen waard, tijden een vaarvakantie door de Elzas passeert u vele wouden en moerassen en kunt u vele wilde dieren tegenkomen. Ook de gastronomie van de streek is het proberen waard, de keuken is hier anders dan in andere delen van Frankrijk.

Vaaradvies en sluizen
De regio is eenvoudig bevaarbaar, wilt over de waterwegen van Duitsland en Luxemburg varen dan dient u in het bezit te zijn van een vaarbewijs. De sluizen in de regio zijn automatisch en eenvoudig te gebruiken, daarnaast zijn de gratis te gebruiken.

Vaarvakantie in de Anjou

Slechts een paar uur van Parijs, tussen de kastelen van de Loire en Bretagne, biedt deze unieke regio u meer dan 300 kilometer aan prachtige waterwegen. De regio staat vooral bekend om haar wijnen. De Anjou wordt doorkruist door de Loire en nodigt uit voor een reis in de tijd en de ruimte. De streek omvat een netwerk van rivieren: de Mayenne, de Sarthe en de Oudon voeren u rustig door de historische schatten en prachtige dorpen van de Anjou. De reputatie van deze streek is te danken aan haar gastvrijheid, waardoor de Anjou onvergetelijk is.

Vaaradvies en sluizen
De Anjou is één van de regio’s met de beste voorzieningen voor een vaarvakantie, er zijn vele aanmeermogelijkheden en de sluizen zijn bemand. In combinatie met de rust in de regio, maakt het dat de Anjou een geschikte regio is voor een ontspannen vaarvakantie.