muritzmeer vaar duitsland

Vaarvakanties Duitsland

De waterwegen van Mecklenburg en Brandenburg zijn relatief onbekend. Ze vormen een netwerk van meren en kanalen die zich bijzonder goed lenen voor boottochten. Helder water en een schone lucht. Dit gebied is niet alleen geliefd bij watersporters, maar ook bij natuurliefhebbers. De vele bossen, heidegebieden en groene weiden langs de oevers van het water bieden alle gelegenheid om aan te meren en erop uit te gaan.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
lake muritz vaar duitsland
berlijn vaar duitsland
duitsland
Bekijk alle fotos (4)

Mecklenburg en Brandenburg

In dit gebied is er voor de actieve vakantieganger genoeg te doen. Het gebied is te verkennen per fiets en daarnaast is het mogelijk een kano of een zeilboot te huren. Een echte aanrader voor de stadsliefhebber is een bezoek aan Berlijn. Deze stad biedt een goede mix van historische monumenten en designer winkels. Voor zowel de watersport- als natuurliefhebber is er in deze gebieden van alles te zien en te doen.

Berlijn en Potsdam

De landschappen van dit gebied zijn uniek en variërend. Het rustige Spreewald, de levendige kanalen van de hoofdstad en de diverse meren en romantische kanalen langs de waterwegen van Berlijn: hier zult u ogen tekort komen. De Dahme en Spree leiden u oostelijk in een rustig gebied van prachtige meren. Naast al deze geweldige natuur, kan een reis door het centrum van de Duitse hoofdstad Berlijn natuurlijk niet ontbreken. De 183 kilometer van stadskanalen en rivieren bieden een prachtige gelegenheid om het unieke aanzicht van de verschillende delen van de stad te ontdekken. U vaart langs regeringsgebouwen en het Museuminsel, waar alle musea grenzen aan een rivier of kanaal. Geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is ook een bezoek aan Potsdam zeker de moeite waard. Brandenburg, Genthin en Rathenow zijn eveneens interessant. Enkele reis KT Type Zeuthen - Hafendorf Müritz, 202 km Zeuthen - Schwerin, 346 km

Rügen en Boden

Het eiland van Rügen wordt ook wel de Riviera van het Noorden genoemd. De eindeloze witte stranden, de keizerbaden met hun geweldige architectuur en de witte klif zijn slechts aan één kant van het eiland gelegen. Aan de andere kant zorgen de binnenwateren, ook wel ‘Bodden’ genoemd, voor rustige vaargebieden met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Stille baaien en stranden, grote en kleine eilanden, natuurparken en grote steden met vele mooie schatten om te ontdekken. Dit gebied biedt een schipper een overvloed aan mogelijkheden.

Müritz-Elde-Waterweg

Rondom de Müritz-Elde-Waterweg treft u talrijke rivieren, heldere meren en door de natuur overwoekerde kanalen aan. Het mooie landschap is zeker het ontdekken waard. De omgeving van de waterweg biedt véél meer dan alleen waterplezier. U kunt een bezoek brengen aan de vele kerken en kloosters, maar ook kunt u in dit gebied genieten van alle culinaire hoogstandjes: vis, wild, frisse salades en fruit: op en tot verwennerij! Doordat de waterwegen in Mecklenburg-Vorpommern nog niet door de grote toeristenstromen zijn ontdekt, is de kans groot dat u ergens met uw boot alleen op het water bent, omgeven door prachtige natuur. Drie grote meren worden door de waterweg met elkaar verbonden: de Müritz, de Kölpin See en de Plauer See. Tijdens een vaarvakantie over de Müritz-Elde-Waterweg zult u ogen tekort komen.

Omgeving Best Western Plus Marina Wolfsbruch

Varen zonder Vaarbewijs De Paleistuinen Korte Vakantie

Nicols boot varen

Varen zonder Vaarbewijs De Brandenburg Route

muritzmeer vaar duitsland

Varen zonder Vaarbewijs De Wasserstraße Route

Meer informatie gewenst?

Voor meer informatie over de vaargebieden en vaarvakanties in Duitsland. Voor advies, een offerteaanvraag of reserveringsaanvraag voor een vakantie per boot van VDF Vaarvakanties, kunt u altijd contact opnemen met het VDF vaarvakantie team. Wij helpen u graag.