Vaarvakanties Duitsland

  • Natuurliefhebbers
  • Bezoek het Spreewald
  • Ga watersporten op de Duitse meren
  • Bezoek kastelen en paleizen

De waterwegen van Mecklenburg en Brandenburg zijn relatief onbekend. Ze vormen een netwerk van meren en kanalen die zich bijzonder goed lenen voor boottochten. Helder water en een schone lucht. Dit gebied is niet alleen geliefd bij watersporters, maar ook bij natuurliefhebbers. De vele bossen, heidegebieden en groene weiden langs de oevers van het water bieden alle gelegenheid om aan te meren en erop uit te gaan.

lake muritz vaar duitsland
berlijn vaar duitsland
duitsland
Bekijk alle fotos (4 )

Mecklenburg en Brandenburg

In dit gebied is er voor de actieve vakantieganger genoeg te doen. Het gebied bestaat uit vele rivieren en kanalen en een grootdeel van de streek is beschermd natuurgebied. De ruim 3000 meren maken dit een perfecte regio voor een vaarvakantie. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de vele paleizen die bewaard zijn gebleven.

Müritz en Mecklenburg

Ontdek tijdens uw vaarvakantie de meren van Mecklenburg, vaar door prachtige natuurgebieden en het nationaal park Müritz. Rondom de Müritz-Elde-Waterweg treft u talrijke rivieren, heldere meren en door de natuur overwoekerde kanalen aan. Het mooie landschap is zeker het ontdekken waard. De omgeving van de waterweg biedt véél meer dan alleen waterplezier. U kunt een bezoek brengen aan de vele kerken en kloosters, maar ook kunt u in dit gebied genieten van alle culinaire hoogstandjes: vis, wild, frisse salades en fruit: op en tot verwennerij! Drie grote meren worden door de waterweg met elkaar verbonden: de Müritz, de Kölpin See en de Plauer See. Tijdens een vaarvakantie over de Müritz-Elde-Waterweg zult u ogen tekort komen.

Berlijn en Potsdam

De landschappen van dit gebied zijn uniek en variërend. Het rustige Spreewald, de levendige kanalen van de hoofdstad en de diverse meren en romantische kanalen langs de waterwegen van Berlijn: hier zult u ogen tekort komen. De Dahme en Spree leiden u oostelijk in een rustig gebied van prachtige meren. Naast al deze geweldige natuur, kan een reis door het centrum van de Duitse hoofdstad Berlijn natuurlijk niet ontbreken. De 183 kilometer van stadskanalen en rivieren bieden een prachtige gelegenheid om het unieke aanzicht van de verschillende delen van de stad te ontdekken. U vaart langs regeringsgebouwen en het Museuminsel, waar alle musea grenzen aan een rivier of kanaal. Geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is ook een bezoek aan Potsdam zeker de moeite waard. Brandenburg, Genthin en Rathenow zijn eveneens interessant.

Vaaradvies en sluizen

De regio is eenvoudig te bevaren, let wel op met harde wind. Voordat u de boot mee krijgt in Duitsland dient u een 3 uur durende cursus/instructie te volgen in de haven. Bent u in het bezit van een vaarbewijs, dan duurt deze instructie maar een uur. Houdt er rekening mee dat in de regio Berlijn een vaarbewijs vereist is.
De grote meren in Mecklenburg mogen met een windkracht die meer is dan 4 Bft niet worden overgestoken zonder vaarbewijs. U kunt tijdens uw vaarvakantie contact houden met de vaarbasis.
Alle sluizen in Brandenburg en Mecklenburg zijn bemand en automatisch, het gebruik hiervan is gratis.