Vaarvakanties België

  • Leuke regio voor kids!
  • Proef de Belgische keuken en bieren
  • Ontdek de historie van Vlaanderen

België staat bekend om haar vele biersoorten, handgemaakte bonbons, kantwerkplaatsen en de bekende stripheld Kuifje. België heeft u echter nog veel meer te bieden. Tijdens een vaarvakantie door België vaart u langs prachtige landschappen en historische steden waar u oude en moderne kunst en cultuur kunt bewonderen.

brugge vaar belgie
vaar belgie
gent vaar belgie
Bekijk alle fotos (4 )

Vlaanderen

In dit relatief kleine land is enorm veel te zien. Van de sprookjesachtige gevels van Gent, tot de kronkelende grachten en mooie bruggetjes van Brugge. Brugge wordt ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Ook voor de strandliefhebber biedt België vele mogelijkheden. België beschikt over een zeer uitgebreid vaarwegennet. Een langer verblijf is hierdoor zeker de moeite waard. De vele kanalen zijn veelal oud en daardoor erg pittoresk. Tijdens uw vaarvakantie in Vlaanderen vaart u langs de kust met mooie duinen en dijken en mag een bezoekje aan het strand niet ontbreken.

Vaaradvies en sluizen

Varen in België is eenvoudig en deze bestemming is zeer geschikt voor een eerste vaarvakantie. Alle sluizen en bruggen zijn bemand en gratis. De sluizen in België zijn dagelijks geopend en bediend in het hoog seizoen. In Brugge zijn afwijkende openingstijden van de bruggen, ook heeft het commerciële vervoer voorrang op toeristen om Brugge in te komen per boot.
Op het kanaal Plassendale wordt in groepen gevaren vanwege de openingstijden van sluizen en bruggen.

Wat is er te doen in Vlaanderen?

U kunt een bezoek brengen aan prachtige kathedralen en paleizen. In Ieper kunt u verschillende Musea over de Eerste Wereldoorlog bezichtigen. U kunt met uw kinderen zeldzame dieren bewonderen in Bellewaerde Park in Ieper of verblijf een dagje op het heerlijke zandstrand van Oostende. In de avond kunt u uw laten verleiden door de Vlaamse keuken, waaronder de heerlijke stoofkarbonade met bier. Als dessert mag de Belgische chocolade niet ontbreken.